,, ,
Muhammet Emin Atasever
Köşe Yazarı
Muhammet Emin Atasever
 

Zekeriya Sofrası..

Adını Zekeriya peygamberden alan ve Türklerde olmasını istediginiz bir dileginizin yerine gelmesi için yapılır.sofrada 41 çig yemiş ve yeşillikten oluşur. Kur’anı kerim okunup bitene kadar konuşulmaz.eger dileği kabuk olursa o kişi kendisi evinde tekrarlar. Türkiyemiz bolluk bereket içinde yıllarca yaşamış ancak varlıgın içinde yokluk çekmek durumuna gelmiştir.bireyler olarak çok yanlış bir irade kullandıgımız demokrasideki yanlış tercihlerimiz,şu  an geldigimiz noktanın kanıtıdır.üç bin yıllık türk geleneklerinde saygı ve vakur bizi biz yapan en önemli düstürdur. Bulundugunuz ortam ve namüsait durumdan  bile çıkmasını bilmişizdir. Türkiye nin zekeriya sofrası, halil ibrahim sofrasındaki nimetler başka ülkelere sunulmuştur.milliyetcilik ayaklar altına alınırken karşılıgı tamda budur. Yani nimetlerimizi önce türk insanını faydalanması noktasında degildir. Zekeriya sofrasının karadeniz fındıgını türk insanı yiyememektedir. Oysa fındık dünyada bizim tekelimizde olması gerekmezmi. Yeraltı zenginligimiz dogayı katlederken kaz daglarında sesimiz çıkmamaktadır. Sofranın artık türk milletinin zekeriya sofrası gibi bolluga ihtiyaçı vardır. Kendi kendine yetecek bir ülke iken ithal GDO LU  yiyecekleri soframızda istemiyoruz. Şahsım olarak bir Zekeriya sofrası kuracagım , içimizden geçen tüm güzellikleri , Türkiye cumhuriyetinin yeniden fabrika ayarlarına dönmesini, 20 yıldır yok olan milli ve manevi degerlerin yeniden vucut bulmasını. Parlementer sisteme geçişi, kuvvetler ayrılıgının  gereklerİ,hesap verilen bir hale gelmesini,, Zekeriya sofrasının kurarken olmasını istedigim büyük devlet adamı SAYIN KEMAL KILIÇDAROGLU nun başarmasını, yaraları sarmayı ve helalleşmeyi dileyeceğim. Sandıkların yeniden büyük Türkiye için bay KEMAL İle tek adamlık yerine demokrasiye geçişini zekeriya sofrasında diliyorum. varmısın SAYIN Kemal Kılıçdaroğlu sizde bu temiz duygu ile zekeriya sofrasını kurmaya… Saygılarımla Muhammet Emin Atasever Adana
Ekleme Tarihi: 14 Ocak 2023 - Cumartesi

Zekeriya Sofrası..

Adını Zekeriya peygamberden alan ve Türklerde olmasını istediginiz bir dileginizin yerine gelmesi için yapılır.sofrada 41 çig yemiş ve yeşillikten oluşur. Kur’anı kerim okunup bitene kadar konuşulmaz.eger dileği kabuk olursa o kişi kendisi evinde tekrarlar.
Türkiyemiz bolluk bereket içinde yıllarca yaşamış ancak varlıgın içinde yokluk çekmek durumuna gelmiştir.bireyler olarak çok yanlış bir irade kullandıgımız demokrasideki yanlış tercihlerimiz,şu  an geldigimiz noktanın kanıtıdır.üç bin yıllık türk geleneklerinde saygı ve vakur bizi biz yapan en önemli düstürdur. Bulundugunuz ortam ve namüsait durumdan  bile çıkmasını bilmişizdir.
Türkiye nin zekeriya sofrası, halil ibrahim sofrasındaki nimetler başka ülkelere sunulmuştur.milliyetcilik ayaklar altına alınırken karşılıgı tamda budur. Yani nimetlerimizi önce türk insanını faydalanması noktasında degildir. Zekeriya sofrasının karadeniz fındıgını türk insanı yiyememektedir. Oysa fındık dünyada bizim tekelimizde olması gerekmezmi.
Yeraltı zenginligimiz dogayı katlederken kaz daglarında sesimiz çıkmamaktadır.
Sofranın artık türk milletinin zekeriya sofrası gibi bolluga ihtiyaçı vardır.
Kendi kendine yetecek bir ülke iken ithal GDO LU  yiyecekleri soframızda istemiyoruz.
Şahsım olarak bir Zekeriya sofrası kuracagım , içimizden geçen tüm güzellikleri , Türkiye cumhuriyetinin yeniden fabrika ayarlarına dönmesini, 20 yıldır yok olan milli ve manevi degerlerin yeniden vucut bulmasını. Parlementer sisteme geçişi, kuvvetler ayrılıgının  gereklerİ,hesap verilen bir hale gelmesini,,
Zekeriya sofrasının kurarken olmasını istedigim büyük devlet adamı SAYIN KEMAL KILIÇDAROGLU nun başarmasını, yaraları sarmayı ve helalleşmeyi dileyeceğim.
Sandıkların yeniden büyük Türkiye için bay KEMAL İle tek adamlık yerine demokrasiye geçişini zekeriya sofrasında diliyorum.
varmısın SAYIN Kemal Kılıçdaroğlu sizde bu temiz duygu ile zekeriya sofrasını kurmaya…
Saygılarımla
Muhammet Emin Atasever Adana

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.