,, ,
Muhammet Emin Atasever
Köşe Yazarı
Muhammet Emin Atasever
 

Niyaz Kömbe…

Anadolu yöresinin çok önemli mübarek günlerde yapılan ve dağıtılan bir ekmektir. Bizler orta asyada Anadolu’ya kuraklık yüzünden geldigimizi ve ananelerimizi, önemli mübarek günleri çok çabuk unuttuk, oysa biz vefalı ve fedakar bir millet olmayı unuttukmu.? Kurtuluş savaşında Nene hatunlar, Kara Fatmalar, Şerife bacılar Mehmetçikle beraber savaşırken , kuvayi milliye ruhu ile çoban ateşlerini yakmadıkmı.? Yoklukla imtihan olmadıkmı, ?yiyeceklerimizi kurtla  kuşla.? Gazi Mustafa Kemal Atatürk Türkiye’ cumhuriyetini kurarken Anadolu’erenleri ile imamlar ve mürşitlerle cehaletle savaşmayı ögretmedimi.? 100 yıllık büyük devlet Türkiye cumhuriyeti  büyük badireler ile buraya geldi. Son yirmi yılı geride bırakan bu akp ikdidarı toplumu ayrıştırmak suretiyle milleti yaşatacak bir şekilde degil, servetlerini düşünerek darul harp zihniyeti ile birlikte halkın tencerelerine dokundu. Halk bugün birbirinden kaçar hale geldi, yardımlaşma yok oldu , çünki halk mutfağını çekip çeviremez durumda.. Niyaz kömbesi yapamaz duruma geldi, 6 yaşında çocugumuz açlıktan öldü. Halk perişan , kadın cinayetleri aldı başını gidiyor, yuvalar yıklıyor, çocuklar okula parasız gidiyor. Kimse kimseye bir kab yemek vermiyor. Herşey ithal, üretim sıfır, beyin göçü fazla, yerli malı kullanmak yok.. girdiler fazla, çiftçi perişan. Bir dönem daha diyor tayyip bey. Ülkeyi uçuracagız diyor. Ülkeyi sanki 20 yıldır kendi yönetmiyor. Ya ağam benle dalgamı geçiyon demezlermi adama. Binaenaleyh yeter söz milletindir sloganını size kullandırmayacagız. 14 mayısta bay Kemal Gelecek ve sen gideceksin. Sonra nemi olacak? Herkes barışacak , helalleşecek, ötekileştirme bitecek, akp ye oy verenlerinde Cumhurbaşkanı olacak . Tencereler kaynayacak, komşuluk yeniden saygınlık kazanacak, ahlak ve fazilet gelecek nesillerimize, yardımlaşma tekrar vucut bulacak, müberek günlerde niyaz kömbesi dağılacak komşulara  güneş dogan taşlara kuşlar yesin diye. Rüşvet bitecek ve hakca bir yönetim . Tüm canlıların dostu 13 CUMHURBAŞKANI SAYIN KEMAL KILIÇDAROGLU NA DESTEK VERMEK SURETİYLE 14 mayıs akşamı NİYAZ KÖMBESİ DAGITMAK ÜMİDİYLE. Muhammet Emin Atasever Adana
Ekleme Tarihi: 29 Ocak 2023 - Pazar

Niyaz Kömbe…

Anadolu yöresinin çok önemli mübarek günlerde yapılan ve dağıtılan bir ekmektir.
Bizler orta asyada Anadolu’ya kuraklık yüzünden geldigimizi ve ananelerimizi, önemli mübarek günleri çok çabuk unuttuk, oysa biz vefalı ve fedakar bir millet olmayı unuttukmu.?
Kurtuluş savaşında Nene hatunlar, Kara Fatmalar, Şerife bacılar Mehmetçikle beraber savaşırken , kuvayi milliye ruhu ile çoban ateşlerini yakmadıkmı.?
Yoklukla imtihan olmadıkmı, ?yiyeceklerimizi kurtla  kuşla.?
Gazi Mustafa Kemal Atatürk Türkiye’ cumhuriyetini kurarken Anadolu’erenleri ile imamlar ve mürşitlerle cehaletle savaşmayı ögretmedimi.?
100 yıllık büyük devlet Türkiye cumhuriyeti  büyük badireler ile buraya geldi.
Son yirmi yılı geride bırakan bu akp ikdidarı toplumu ayrıştırmak suretiyle milleti yaşatacak bir şekilde degil, servetlerini düşünerek darul harp zihniyeti ile birlikte halkın tencerelerine dokundu. Halk bugün birbirinden kaçar hale geldi, yardımlaşma yok oldu , çünki halk mutfağını çekip çeviremez durumda.. Niyaz kömbesi yapamaz duruma geldi, 6 yaşında çocugumuz açlıktan öldü. Halk perişan , kadın cinayetleri aldı başını gidiyor, yuvalar yıklıyor, çocuklar okula parasız gidiyor.
Kimse kimseye bir kab yemek vermiyor. Herşey ithal, üretim sıfır, beyin göçü fazla, yerli malı kullanmak yok.. girdiler fazla, çiftçi perişan.
Bir dönem daha diyor tayyip bey. Ülkeyi uçuracagız diyor. Ülkeyi sanki 20 yıldır kendi yönetmiyor. Ya ağam benle dalgamı geçiyon demezlermi adama.
Binaenaleyh yeter söz milletindir sloganını size kullandırmayacagız.
14 mayısta bay Kemal Gelecek ve sen gideceksin. Sonra nemi olacak? Herkes barışacak , helalleşecek, ötekileştirme bitecek, akp ye oy verenlerinde Cumhurbaşkanı olacak .
Tencereler kaynayacak, komşuluk yeniden saygınlık kazanacak, ahlak ve fazilet gelecek nesillerimize, yardımlaşma tekrar vucut bulacak, müberek günlerde niyaz kömbesi dağılacak komşulara  güneş dogan taşlara kuşlar yesin diye.
Rüşvet bitecek ve hakca bir yönetim .
Tüm canlıların dostu 13 CUMHURBAŞKANI SAYIN KEMAL KILIÇDAROGLU NA DESTEK VERMEK SURETİYLE 14 mayıs akşamı NİYAZ KÖMBESİ DAGITMAK ÜMİDİYLE.
Muhammet Emin Atasever Adana

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.