,, ,
Muhammet Emin Atasever
Köşe Yazarı
Muhammet Emin Atasever
 

Anayasa ….

Abbas Güçlü ile genç bakışta Bir üniversitede bir ögrenci rahmetli cennet mekan Süleyman DEMİREL e bir hususta soru sordu, kendisini eleştiren ögrenciye cebinden çıkardıgı anayasa kitapçığını göstererek, devleti milletin 100/96 oy vererek destekledigi anayasaya göre yönettigini söyledi ve alkışlar yükseldi. Zaman içerisinde elbette toplumlar ve milletler anayasada değişiklik yapmak ve daha çagdaş bir anlayış varsa ona dogru ihtiyaça yönelebilir.bu İhtiyaçtan dogar.  1923 anayasası, 1924 anayasası, 1961 anayasası , 1982 anayasası ve sonrası 2010 anayasada degişiklik oylaması ve Türkiye’nin geriye dönüş tercihi. Ancak anayasada bazı maddeler vardır ve kesinlikle teklif bile edilemez.anayasanın ilk altı maddesi değiştirilemez.Cumhuriyeti benimsemiş hiç kimse buna yeltenmez. 14 mayısta bir secime yaklaşırken tartışmalar başladı. Kimileri Erdoğan’ın aday olamayacagını, kimileri magduriyet dogar aday olmalı diyorlar. Anayasa herkes için geçerli ve her yurttaş bu yasalara göre hareket edecekse ve anayasa ne diyorsa buna bakmak gerekmezmi. 20 yıldır ülkenin çivisini cıkaran bu ikdidar cumhuriyetin tüm degerleri ile dalga geçer gibi hareketle bir kere çignense ne olur derse burda adaletten ve hukuktan , anayasadan  bahsedemezsiniz.bu kişiye göre anayasa olur. O zaman anayasaya ve kurallara ne gerek var denir. Devlet içkili araba kullananlara verilen ehliyete el koyma ve para cezasını affediyorsa ve borçları siliyorsa, vergisini ödemeyenlere af getirmek suretiyle faizleri silerek kanun yapıyorsa vergisini ödeyenlere haksızlık olmuyormu?  Kamuoyunu rahatsız eden tüm yanlış karalar bu ikdidarın ne kadar yanlışlarla günah işledigini   gösterir. Anayasa mahkemesi , YSK NE İŞ YAPAR, arkadaş bu yasaları korku üzerine karar vererek yapıyorsanız, ki yapıyorsunuz…yandı keten helva…. Türk milletinin artık bu anayasa bilmez, kanun dinlemez ikdidarana dur demek zamanı geldi geçiyor. Millet ittifakının adayı sayın Kemal Kılıçdaroğlu bu anayasaya göre seçileçek ve koruyucu CUMHURBAŞKANI olacak inşallah. Anayasanın ilk altı maddesi hariç ihtiyaçlara göre tekrar degişiklik yapılabilecek durumlar olabilir. Binaenaleyh,, şimdi parlementer sistem sonraki mesele diyerek bu seçime  bakılarak mevcut anayasanın devri sabık yaratacak CUMHURBAŞKANI  sayın Kemal Kılıçdaroğlu olacak. Olmalıda. Saygılarımla Muhammet Emin Atasever Adana
Ekleme Tarihi: 27 Ocak 2023 - Cuma

Anayasa ….

Abbas Güçlü ile genç bakışta Bir üniversitede bir ögrenci rahmetli cennet mekan Süleyman DEMİREL e bir hususta soru sordu, kendisini eleştiren ögrenciye cebinden çıkardıgı anayasa kitapçığını göstererek, devleti milletin 100/96 oy vererek destekledigi anayasaya göre yönettigini söyledi ve alkışlar yükseldi.
Zaman içerisinde elbette toplumlar ve milletler anayasada değişiklik yapmak ve daha çagdaş bir anlayış varsa ona dogru ihtiyaça yönelebilir.bu İhtiyaçtan dogar. 
1923 anayasası, 1924 anayasası, 1961 anayasası , 1982 anayasası ve sonrası 2010 anayasada degişiklik oylaması ve Türkiye’nin geriye dönüş tercihi.
Ancak anayasada bazı maddeler vardır ve kesinlikle teklif bile edilemez.anayasanın ilk altı maddesi değiştirilemez.Cumhuriyeti benimsemiş hiç kimse buna yeltenmez.
14 mayısta bir secime yaklaşırken tartışmalar başladı. Kimileri Erdoğan’ın aday olamayacagını, kimileri magduriyet dogar aday olmalı diyorlar. Anayasa herkes için geçerli ve her yurttaş bu yasalara göre hareket edecekse ve anayasa ne diyorsa buna bakmak gerekmezmi. 20 yıldır ülkenin çivisini cıkaran bu ikdidar cumhuriyetin tüm degerleri ile dalga geçer gibi hareketle bir kere çignense ne olur derse burda adaletten ve hukuktan , anayasadan  bahsedemezsiniz.bu kişiye göre anayasa olur. O zaman anayasaya ve kurallara ne gerek var denir.


Devlet içkili araba kullananlara verilen ehliyete el koyma ve para cezasını affediyorsa ve borçları siliyorsa, vergisini ödemeyenlere af getirmek suretiyle faizleri silerek kanun yapıyorsa vergisini ödeyenlere haksızlık olmuyormu? 
Kamuoyunu rahatsız eden tüm yanlış karalar bu ikdidarın ne kadar yanlışlarla günah işledigini   gösterir.
Anayasa mahkemesi , YSK NE İŞ YAPAR, arkadaş bu yasaları korku üzerine karar vererek yapıyorsanız, ki yapıyorsunuz…yandı keten helva….
Türk milletinin artık bu anayasa bilmez, kanun dinlemez ikdidarana dur demek zamanı geldi geçiyor.
Millet ittifakının adayı sayın Kemal Kılıçdaroğlu bu anayasaya göre seçileçek ve koruyucu CUMHURBAŞKANI olacak inşallah.
Anayasanın ilk altı maddesi hariç ihtiyaçlara göre tekrar degişiklik yapılabilecek durumlar olabilir.
Binaenaleyh,, şimdi parlementer sistem sonraki mesele diyerek bu seçime  bakılarak mevcut anayasanın devri sabık yaratacak CUMHURBAŞKANI  sayın Kemal Kılıçdaroğlu olacak. Olmalıda.
Saygılarımla
Muhammet Emin Atasever Adana

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.