,, ,

Garajda Kurulup Dev Haline Gelen Dünyaca Ünlü Şirketler?

İş Dünyası 19.08.2023 - 14:44, Güncelleme: 19.08.2023 - 14:44 11444+ kez okundu.
 

Garajda Kurulup Dev Haline Gelen Dünyaca Ünlü Şirketler?

Garajda Kurulup Dev Haline Gelen Dünyaca Ünlü Şirketler
Dünya çapında birçok şirket garajda küçük bir atölyede kurulmuştur. Bu şirketler, zamanla büyüyerek dünyanın en büyük şirketlerinden bazıları haline gelmiştir. İşte garajda kurulup dev hale gelen bazı dünyaca ünlü şirketler: Apple Apple , Steve Jobs, Steve Wozniak ve Ronald Wayne tarafından 1976 yılında garajda kurulmuştur. Şirket, ilk olarak kişisel bilgisayarlar üretmeye başlamıştır. Apple, günümüzde dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden biridir ve iPhone, iPad ve MacBook gibi ürünler üretmektedir. Microsoft Microsoft, Bill Gates ve Paul Allen tarafından 1975 yılında garajda kurulmuştur. Şirket, ilk olarak yazılım geliştirmeye başlamıştır. Microsoft, günümüzde dünyanın en büyük yazılım şirketlerinden biridir ve Windows işletim sistemi, Office yazılım paketi ve Xbox oyun konsolu gibi ürünler üretmektedir. Google Google , Larry Page ve Sergey Brin tarafından 1998 yılında Stanford Üniversitesi'ndeki garajda kurulmuştur. Şirket, ilk olarak internet arama motoru olarak kurulmuştur. Google, günümüzde dünyanın en büyük arama motoru şirketidir ve YouTube, Android ve Gmail gibi ürünler üretmektedir. Amazon Amazon, Jeff Bezos tarafından 1994 yılında garajda kurulmuştur. Şirket, ilk olarak online kitap satışı yapmaya başlamıştır. Amazon, günümüzde dünyanın en büyük online perakende şirketidir ve e-kitap, elektronik eşya, giyim, gıda ve daha birçok ürün satmaktadır. Facebook Facebook , Mark Zuckerberg, Eduardo Saverin, Dustin Moskovitz ve Chris Hughes tarafından 2004 yılında Harvard Üniversitesi'ndeki garajda kurulmuştur. Şirket, ilk olarak üniversite öğrencileri için sosyal ağ olarak kurulmuştur. Facebook, günümüzde dünyanın en büyük sosyal ağ şirketidir ve milyarlarca aktif kullanıcısı bulunmaktadır. Bu şirketler, garajda küçük bir atölyede kurulmasına rağmen, zamanla büyüyerek dünyanın en büyük şirketlerinden bazıları haline gelmiştir. Bu şirketlerin başarılarının temelinde, girişimci ruh, iş ahlakı ve yenilikçilik gibi faktörler yer almaktadır.
Garajda Kurulup Dev Haline Gelen Dünyaca Ünlü Şirketler

Dünya çapında birçok şirket garajda küçük bir atölyede kurulmuştur. Bu şirketler, zamanla büyüyerek dünyanın en büyük şirketlerinden bazıları haline gelmiştir. İşte garajda kurulup dev hale gelen bazı dünyaca ünlü şirketler:

  • Apple

Apple , Steve Jobs, Steve Wozniak ve Ronald Wayne tarafından 1976 yılında garajda kurulmuştur. Şirket, ilk olarak kişisel bilgisayarlar üretmeye başlamıştır. Apple, günümüzde dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden biridir ve iPhone, iPad ve MacBook gibi ürünler üretmektedir.

  • Microsoft

Microsoft, Bill Gates ve Paul Allen tarafından 1975 yılında garajda kurulmuştur. Şirket, ilk olarak yazılım geliştirmeye başlamıştır. Microsoft, günümüzde dünyanın en büyük yazılım şirketlerinden biridir ve Windows işletim sistemi, Office yazılım paketi ve Xbox oyun konsolu gibi ürünler üretmektedir.

Google , Larry Page ve Sergey Brin tarafından 1998 yılında Stanford Üniversitesi'ndeki garajda kurulmuştur. Şirket, ilk olarak internet arama motoru olarak kurulmuştur. Google, günümüzde dünyanın en büyük arama motoru şirketidir ve YouTube, Android ve Gmail gibi ürünler üretmektedir.

Amazon, Jeff Bezos tarafından 1994 yılında garajda kurulmuştur. Şirket, ilk olarak online kitap satışı yapmaya başlamıştır. Amazon, günümüzde dünyanın en büyük online perakende şirketidir ve e-kitap, elektronik eşya, giyim, gıda ve daha birçok ürün satmaktadır.

Facebook , Mark Zuckerberg, Eduardo Saverin, Dustin Moskovitz ve Chris Hughes tarafından 2004 yılında Harvard Üniversitesi'ndeki garajda kurulmuştur. Şirket, ilk olarak üniversite öğrencileri için sosyal ağ olarak kurulmuştur. Facebook, günümüzde dünyanın en büyük sosyal ağ şirketidir ve milyarlarca aktif kullanıcısı bulunmaktadır.

Bu şirketler, garajda küçük bir atölyede kurulmasına rağmen, zamanla büyüyerek dünyanın en büyük şirketlerinden bazıları haline gelmiştir. Bu şirketlerin başarılarının temelinde, girişimci ruh, iş ahlakı ve yenilikçilik gibi faktörler yer almaktadır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.