,, ,

2014 yılında kaybolan Malezya Havayollarına ait uçağa ne oldu?

Genel Kültür 15.01.2023 - 19:44, Güncelleme: 11.10.2024 - 15:05 7067+ kez okundu.
 

2014 yılında kaybolan Malezya Havayollarına ait uçağa ne oldu?

8 mart 2014 tarihinde kaybolan Malezya Havayollarına ait Boeing 777 yolcu uçağına ne olduğuna dair bilgileri yazımızda sizler için derledik.
8 Mart 2014'te, Kuala Lumpur, Malezya'dan Pekin, Çin'e giden bir Boeing 777-200ER olan Malezya Havayolları Uçuş MH370, 227 yolcu ve 12 mürettebatla birlikte sabah saat 1:30'dan kısa bir süre sonra radardan kayboldu. Uçakla bilinen son radar teması, Malezya'nın doğu kıyısının 120 deniz mili açığındaki Güney Çin Denizi üzerindeydi. Hava trafik kontrolörleri uçakla teması kaybettiğinde uçak Malezya'dan Vietnam hava sahasına henüz geçmişti. Hiçbir imdat sinyali alınmadı. Uçağın transponderi ve Uçak İletişim Adresleme ve Raporlama Sistemi (ACARS) de kapatılarak daha fazla temas önlendi. Güney Çin Denizi'nde uluslararası bir arama çalışması başlatıldı, ancak herhangi bir enkaz veya başka bir enkaz bulunamadı. Birkaç hafta sonra, uydu verilerinin analizine dayalı olarak aramanın odak noktası güney Hint Okyanusu'na kaydı. Temmuz 2015'te, Fransız Réunion adasında uçağın kanadının bir parçası bulundu ve bu, uçağın gerçekten de Hint Okyanusu'na düştüğünü doğruladı. Ana enkaz ve uçuş veri kaydedicisinin aranması, Ekim 2017'de Güney Afrika kıyılarında bir gövde parçası bulunana kadar iki yıl daha devam etti.
8 mart 2014 tarihinde kaybolan Malezya Havayollarına ait Boeing 777 yolcu uçağına ne olduğuna dair bilgileri yazımızda sizler için derledik.

8 Mart 2014'te, Kuala Lumpur, Malezya'dan Pekin, Çin'e giden bir Boeing 777-200ER olan Malezya Havayolları Uçuş MH370, 227 yolcu ve 12 mürettebatla birlikte sabah saat 1:30'dan kısa bir süre sonra radardan kayboldu. Uçakla bilinen son radar teması, Malezya'nın doğu kıyısının 120 deniz mili açığındaki Güney Çin Denizi üzerindeydi.

Hava trafik kontrolörleri uçakla teması kaybettiğinde uçak Malezya'dan Vietnam hava sahasına henüz geçmişti. Hiçbir imdat sinyali alınmadı. Uçağın transponderi ve Uçak İletişim Adresleme ve Raporlama Sistemi (ACARS) de kapatılarak daha fazla temas önlendi.

Güney Çin Denizi'nde uluslararası bir arama çalışması başlatıldı, ancak herhangi bir enkaz veya başka bir enkaz bulunamadı. Birkaç hafta sonra, uydu verilerinin analizine dayalı olarak aramanın odak noktası güney Hint Okyanusu'na kaydı.

Temmuz 2015'te, Fransız Réunion adasında uçağın kanadının bir parçası bulundu ve bu, uçağın gerçekten de Hint Okyanusu'na düştüğünü doğruladı. Ana enkaz ve uçuş veri kaydedicisinin aranması, Ekim 2017'de Güney Afrika kıyılarında bir gövde parçası bulunana kadar iki yıl daha devam etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.