,, ,

El Dorado Hazinesi Gerçek mi? El Dorado Nedir?

Genel Kültür 17.01.2023 - 11:36, Güncelleme: 17.01.2023 - 11:36 7368+ kez okundu.
 

El Dorado Hazinesi Gerçek mi? El Dorado Nedir?

El Dorado Efsanesi, Altının Kayıp Şehri. Altın Kaplı Taş Duvarlar ve Altın Tozları Olduğuna İnanılan El Dorado Nerededir? Hangi Araştırmalar Yapılmıştır?
İspanyolca'da "altın olan" anlamına gelen El Dorado, And Dağları'nın Güney Amerika bölgesi ile ilişkilendirilen efsanevi bir figür veya yerdir. El Dorado efsanesi, hükümdarları Zipa'nın dini törenler sırasında altın tozuyla kaplı olduğuna inanan günümüz Kolombiya'sının Muisca halkından kaynaklanmıştır. Efsanenin sonraki versiyonları, kendilerini altınla kaplayan veya altından bir şehirde yaşayan zengin bir hükümdar veya kabileden bahseder. İspanyol fatihler de dahil olmak üzere kaşifler ve maceracılar, 16. ve 17. yüzyıllarda El Dorado'yu aradılar. El Dorado'nun aranması, Güney Amerika'nın çoğunun fethine ve sömürgeleştirilmesine, ayrıca yerli kültürlerin yok edilmesine ve birçok yerli insanın ölümüne yol açtı. El Dorado efsanesinin bir efsane olmasına rağmen, Sir Walter Raleigh gibi birçok kaşif bunun gerçek olduğuna inandı ve onu bulmak için büyük çaba sarf ederek Güney Amerika'nın büyük bir kısmının keşfedilmesine yol açtı. Son zamanlarda, El Dorado adı, inanılmaz derecede değerli veya aranan herhangi bir yere veya şeye atıfta bulunmak için kullanılmıştır, genellikle büyük bir zenginliğin varsayımsal bir yerine atıfta bulunmak için kullanılmıştır.
El Dorado Efsanesi, Altının Kayıp Şehri. Altın Kaplı Taş Duvarlar ve Altın Tozları Olduğuna İnanılan El Dorado Nerededir? Hangi Araştırmalar Yapılmıştır?

İspanyolca'da "altın olan" anlamına gelen El Dorado, And Dağları'nın Güney Amerika bölgesi ile ilişkilendirilen efsanevi bir figür veya yerdir. El Dorado efsanesi, hükümdarları Zipa'nın dini törenler sırasında altın tozuyla kaplı olduğuna inanan günümüz Kolombiya'sının Muisca halkından kaynaklanmıştır. Efsanenin sonraki versiyonları, kendilerini altınla kaplayan veya altından bir şehirde yaşayan zengin bir hükümdar veya kabileden bahseder.

İspanyol fatihler de dahil olmak üzere kaşifler ve maceracılar, 16. ve 17. yüzyıllarda El Dorado'yu aradılar. El Dorado'nun aranması, Güney Amerika'nın çoğunun fethine ve sömürgeleştirilmesine, ayrıca yerli kültürlerin yok edilmesine ve birçok yerli insanın ölümüne yol açtı.

El Dorado efsanesinin bir efsane olmasına rağmen, Sir Walter Raleigh gibi birçok kaşif bunun gerçek olduğuna inandı ve onu bulmak için büyük çaba sarf ederek Güney Amerika'nın büyük bir kısmının keşfedilmesine yol açtı.

Son zamanlarda, El Dorado adı, inanılmaz derecede değerli veya aranan herhangi bir yere veya şeye atıfta bulunmak için kullanılmıştır, genellikle büyük bir zenginliğin varsayımsal bir yerine atıfta bulunmak için kullanılmıştır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.