,, ,

Yeni Dünya Partisi Lideri Gündüz: Gezi Sivil Darbe, Kavala'ya Müebbet Doğru

Siyaset 30.09.2023 - 11:59, Güncelleme: 30.09.2023 - 11:59 4538+ kez okundu.
 

Yeni Dünya Partisi Lideri Gündüz: Gezi Sivil Darbe, Kavala'ya Müebbet Doğru

Yeni Dünya Partisi Lideri Eman Gündüz, Gezi Parkı protestolarını ‘sivil darbe’ olarak nitelendirdi ve Kavala’nın cezasını ‘doğru’ buldu
Yeni Dünya Partisi Lideri ve Fahri Milletvekili Eman Gündüz sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile Gezi Parkı protestoları ve Osman Kavala 'ya verilen müebbet hapis cezası ile ilgili konuştu. Gündüz, Gezi Parkı protestolarını "sivil bir darbe girişimi" olarak nitelendirdi ve bu girişimde gençlerin ve halkın "maşa olarak kullanıldığını" söyledi. Kavala'ya verilen müebbet hapis cezasını ise "yerinde ve doğru" olarak değerlendirdi. Gündüz, açıklamasında şunları söyledi: "Gezi, sivil bir darbe girişimiydi. Gençler ve halk sinsice maşa olarak kullanıldı." "Darbenin azmettiricisi ve finansörü Osman Kavala'ya verilen ceza bizce yerinde ve doğrudur." "Sevgili Genç dostum lütfen akıllı ve dikkatli ol her özgürlük sloganı atanın peşine takılma o sana özgürlük değil esaret getirir!" Gündüz'ün açıklamaları, Gezi Parkı protestolarının yıldönümünde geldi. Protestolar, 2013 yılında İstanbul'daki Gezi Parkı'nın ağaçlarının kesilmesi planına karşı başlayan ve Türkiye'nin birçok kentine yayılan protestolardı. Protestolar, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hükümetine karşı bir protesto olarak da görüldü. Osman Kavala, Gezi Parkı protestolarının arkasındaki isim olarak suçlanıyordu. Kavala, 2022 yılında "hükümeti devirmeye teşebbüs" suçlamasıyla müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.
Yeni Dünya Partisi Lideri Eman Gündüz, Gezi Parkı protestolarını ‘sivil darbe’ olarak nitelendirdi ve Kavala’nın cezasını ‘doğru’ buldu

Yeni Dünya Partisi Lideri ve Fahri Milletvekili Eman Gündüz sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile Gezi Parkı protestoları ve Osman Kavala 'ya verilen müebbet hapis cezası ile ilgili konuştu.

Gündüz, Gezi Parkı protestolarını "sivil bir darbe girişimi" olarak nitelendirdi ve bu girişimde gençlerin ve halkın "maşa olarak kullanıldığını" söyledi. Kavala'ya verilen müebbet hapis cezasını ise "yerinde ve doğru" olarak değerlendirdi.

Gündüz, açıklamasında şunları söyledi:

  • "Gezi, sivil bir darbe girişimiydi. Gençler ve halk sinsice maşa olarak kullanıldı."
  • "Darbenin azmettiricisi ve finansörü Osman Kavala'ya verilen ceza bizce yerinde ve doğrudur."
  • "Sevgili Genç dostum lütfen akıllı ve dikkatli ol her özgürlük sloganı atanın peşine takılma o sana özgürlük değil esaret getirir!"

Gündüz'ün açıklamaları, Gezi Parkı protestolarının yıldönümünde geldi. Protestolar, 2013 yılında İstanbul'daki Gezi Parkı'nın ağaçlarının kesilmesi planına karşı başlayan ve Türkiye'nin birçok kentine yayılan protestolardı. Protestolar, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hükümetine karşı bir protesto olarak da görüldü.

Osman Kavala, Gezi Parkı protestolarının arkasındaki isim olarak suçlanıyordu. Kavala, 2022 yılında "hükümeti devirmeye teşebbüs" suçlamasıyla müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.