,, ,

Özgür Meriç Turan Kimdir?

Kimdir 30.09.2023 - 11:33, Güncelleme: 25.11.2023 - 17:03 10321+ kez okundu.
 

Özgür Meriç Turan Kimdir?

Özgür Meriç Turan Kimdir?
Özgür Meriç Turan 1976 yılında Balıkesir'de doğdu. Çocukluğu ve gençliği Balıkesir, Ankara ve İzmir'de geçti. 1993'te Ankara Hukuk Fakültesi'ne girdi. Özgür Meriç Turan İkinci sınıftayken, Hukuk Fakültesi Özelleştirme Kurulunu kurdu ve TBMM'de yapılan çalıştayları gözlemledi. Özgür Meriç Turan aynı konuda çalışmalar yapan ve sonrasında Ülkenin ilk kadın Başbakanlık Müsteşarı olan Füsun Koroğlu hanımefendinin büyük desteği ile projelerini tamamladı. Özgür Meriç Turan aynı yıl içinde, Ankara Devlet Güvenlik Mahkemeleri Cumhuriyet Başsavcısı Nusret Demiral ile tanıştı. Özgür Meriç Turan Sayın Demiral'ın yönlendirmesi ve üzerindeki emeği sonucu terör ve istihbarat konularında kendini geliştirdi. Akabinde de bir yıl boyunca her gün 2000'den fazla şehit ailelerin dava dosyalarını hazırladı. Özgür Meriç Turan Bu süreçte, terörist başı Öcalan'ın Kenya'da yakalanmasına müteakip tek stajyer avukat olarak İmralı'da yargılama sürecinde bulundu. Özgür Meriç Turan Askerlik görevini, Maltepe Askeri Cezaevinde yerine getirdi. Özgür Meriç Turan Bu dönemde T.C. Milli Savunma Bakanlığı'nın desteğini alarak askeri cezaevinde kütüphane kurulmasına öncülük etti. 4422 Sayılı Kaçakçılık ve Organize Suçlar ile Mücadele Programı kapsamında, ilgili kurum ve kuruluşlar ile çalışmalara katıldı ve bu konuda pek çok davada gerek müdahil gerekse savunma makamı olarak görev aldı. Özgür Meriç Turan Aynı yıl Patent Enstitüsü Marka vekilliği sınavına girdi ve kazandı. Ancak hiç danışmanlık yapmadı. Özgür Meriç Turan Yerli ve milli lisanslı projeler ve ürünler ile hobi olarak ilgilenmeye başladı ve halen devam etmekte. Özgür Meriç Turan Azerbaycan Havayolları'nın Türkiye'deki hukuk departmanının kurulmasında çalışmalara başladı. Bugün Azerbaycan Havayolları'nın Amerikan Birleşik Devletleri'ne direk uçuşunu keyifle izliyoruz. Özgür Meriç Turan Türkiye'nin bütün Devlet Güvenlik Mahkemelerinde davalar üstlendi. Özgür Meriç Turan İki ayrı cinayet davası dosyasında savunma tezlerini Yargıtay Ceza Genel Kurulunca tartışılması ve talebi doğrultusunda içtihat oluşmasına katkıda bulundu bir hukukçu olarak hep gurur duydu ve hala da duyar. Özgür Meriç Turan Duruşma salonlarında beklerken kafasını dağıtmak maksadıyla cep telefonu olan iphone notlar kısmında kısa öyküler yazmaya başladı. ve Ayfon Hikayeleri isimli öykü kitabının yazarı oldu. Özgür Meriç Turan İki çocuk babası ve 2021 yılında kurulan Andımız Türkiye Hareketi Platformunun kurucu lideri.
Özgür Meriç Turan Kimdir?

Özgür Meriç Turan 1976 yılında Balıkesir'de doğdu. Çocukluğu ve gençliği Balıkesir, Ankara ve İzmir'de geçti. 1993'te Ankara Hukuk Fakültesi'ne girdi.

Özgür Meriç Turan İkinci sınıftayken, Hukuk Fakültesi Özelleştirme Kurulunu kurdu ve TBMM'de yapılan çalıştayları gözlemledi. Özgür Meriç Turan aynı konuda çalışmalar yapan ve sonrasında Ülkenin ilk kadın Başbakanlık Müsteşarı olan Füsun Koroğlu hanımefendinin büyük desteği ile projelerini tamamladı.

Özgür Meriç Turan aynı yıl içinde, Ankara Devlet Güvenlik Mahkemeleri Cumhuriyet Başsavcısı Nusret Demiral ile tanıştı. Özgür Meriç Turan Sayın Demiral'ın yönlendirmesi ve üzerindeki emeği sonucu terör ve istihbarat konularında kendini geliştirdi. Akabinde de bir yıl boyunca her gün 2000'den fazla şehit ailelerin dava dosyalarını hazırladı. Özgür Meriç Turan Bu süreçte, terörist başı Öcalan'ın Kenya'da yakalanmasına müteakip tek stajyer avukat olarak İmralı'da yargılama sürecinde bulundu.

Özgür Meriç Turan Askerlik görevini, Maltepe Askeri Cezaevinde yerine getirdi. Özgür Meriç Turan Bu dönemde T.C. Milli Savunma Bakanlığı'nın desteğini alarak askeri cezaevinde kütüphane kurulmasına öncülük etti.

4422 Sayılı Kaçakçılık ve Organize Suçlar ile Mücadele Programı kapsamında, ilgili kurum ve kuruluşlar ile çalışmalara katıldı ve bu konuda pek çok davada gerek müdahil gerekse savunma makamı olarak görev aldı.

Özgür Meriç Turan Aynı yıl Patent Enstitüsü Marka vekilliği sınavına girdi ve kazandı. Ancak hiç danışmanlık yapmadı. Özgür Meriç Turan Yerli ve milli lisanslı projeler ve ürünler ile hobi olarak ilgilenmeye başladı ve halen devam etmekte.

Özgür Meriç Turan Azerbaycan Havayolları'nın Türkiye'deki hukuk departmanının kurulmasında çalışmalara başladı. Bugün Azerbaycan Havayolları'nın Amerikan Birleşik Devletleri'ne direk uçuşunu keyifle izliyoruz.

Özgür Meriç Turan Türkiye'nin bütün Devlet Güvenlik Mahkemelerinde davalar üstlendi.

Özgür Meriç Turan İki ayrı cinayet davası dosyasında savunma tezlerini Yargıtay Ceza Genel Kurulunca tartışılması ve talebi doğrultusunda içtihat oluşmasına katkıda bulundu bir hukukçu olarak hep gurur duydu ve hala da duyar.

Özgür Meriç Turan Duruşma salonlarında beklerken kafasını dağıtmak maksadıyla cep telefonu olan iphone notlar kısmında kısa öyküler yazmaya başladı. ve Ayfon Hikayeleri isimli öykü kitabının yazarı oldu.

Özgür Meriç Turan İki çocuk babası ve 2021 yılında kurulan Andımız Türkiye Hareketi Platformunun kurucu lideri.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.