,, ,
Anasayfa Yazarlar Rana Şat Yazı Detayı Bu yazı 1301+ kez okundu.
Rana Şat
Köşe Yazarı
Rana Şat
 

Lebeniye Çorbasına Farklı Bir Tat: Tavuklu Lebeniye Çorbası

Lebeniye çorbası (Çoban çorbası) bir çeşit yoğurt çorbasıdır. Lübnan mutfağında ve Türk mutfağında bulunur. Mardin de çoban çorbası da denir. Kiliste kel lebeniye ve köfteli lebeniye çeşitleri yapılır.Osmanlı mutfağında lebeniye aşı olarak bilinir. Gaziantep mutfağında da yapılır. Bu haftaki Köşe yazımızda Eğitmen Rana Şat'ın Tavuklu Lebeniye Çorbası tarifine yer vereceğiz. Tavuklu Lebeniye Çorbası  Tarifi'nin Malzemeleri 1 çay bardağı pirinç 8-10 su bardağı su Tuz 1 su bardağı haşlanmış nohut 1 kase haşlanmış ve didiklenmiş tavuk Yoğurtlu terbiyesi için; 2, 5 su bardağı yoğurt 1 adet yumurta sarısı 1 yemek kaşığı un Üzeri için; 3 yemek kaşığı tereyağı 1, 5 tatlı kaşığı nane 1 tatlı kaşığı kekik Tavuklu Lebeniye Çorbası Tarifi'nin Yapılışı Nohut ve tavuk önceden haşlanır, derin bir tencereye su ve pirinç alınarak haşlanmaya bırakılır. Pirinçler haşlandıktan sonra nohut ve tavuk eklenerek kaynamaya bırakılır. Kaynadıktan sonra ayrı bir yerde çırpılan yoğurt, yumurta ve un karışımına çorbanın suyundan bir kaç kaşık eklenerek ılıklaştırılır ve tencereye hızlı hızlı karıştırılarak eklenir, kaynamaya bırakılır. . Kaynayan çorbaya tuzu da eklenerek 5-6 dk daha kaynatılır. En son üzerine ayrı bir tavada tereyağı eritilir.Kekik ve nane eklenerek kızdırılır, çorbaya dökülerek karıştırılır. İsterseniz servis esnasında kaselerin üzerinde gezdirebilirsiniz. Hem doyurucu hem lezzetli bir çorba. Afiyet olsun.
Ekleme Tarihi: 28 Kasım 2023 - Salı

Lebeniye Çorbasına Farklı Bir Tat: Tavuklu Lebeniye Çorbası

Lebeniye çorbası (Çoban çorbası) bir çeşit yoğurt çorbasıdır. Lübnan mutfağında ve Türk mutfağında bulunur. Mardin de çoban çorbası da denir. Kiliste kel lebeniye ve köfteli lebeniye çeşitleri yapılır.Osmanlı mutfağında lebeniye aşı olarak bilinir. Gaziantep mutfağında da yapılır. Bu haftaki Köşe yazımızda Eğitmen Rana Şat'ın Tavuklu Lebeniye Çorbası tarifine yer vereceğiz.
Tavuklu Lebeniye Çorbası  Tarifi'nin Malzemeleri
1 çay bardağı pirinç
8-10 su bardağı su
Tuz
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 kase haşlanmış ve didiklenmiş tavuk
Yoğurtlu terbiyesi için;

2, 5 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı un
Üzeri için;

3 yemek kaşığı tereyağı
1, 5 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı kekik
Tavuklu Lebeniye Çorbası Tarifi'nin Yapılışı
Nohut ve tavuk önceden haşlanır, derin bir tencereye su ve pirinç alınarak haşlanmaya bırakılır.
Pirinçler haşlandıktan sonra nohut ve tavuk eklenerek kaynamaya bırakılır.
Kaynadıktan sonra ayrı bir yerde çırpılan yoğurt, yumurta ve un karışımına çorbanın suyundan bir kaç kaşık eklenerek ılıklaştırılır ve tencereye hızlı hızlı karıştırılarak eklenir, kaynamaya bırakılır. .
Kaynayan çorbaya tuzu da eklenerek 5-6 dk daha kaynatılır.
En son üzerine ayrı bir tavada tereyağı eritilir.Kekik ve nane eklenerek kızdırılır, çorbaya dökülerek karıştırılır. İsterseniz servis esnasında kaselerin üzerinde gezdirebilirsiniz. Hem doyurucu hem lezzetli bir çorba. Afiyet olsun.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.