,, ,
Anasayfa Yazarlar Rana Şat Yazı Detayı Bu yazı 1171+ kez okundu.
Rana Şat
Köşe Yazarı
Rana Şat
 

Kışın İçinizi Isıtacak Çorbalardan: Mahluta Çorbası

Mahluta çorbası , Antakya yöresine özgü mercimek çorbasıdır. Kırmızı mercimeğin suyla kaynatılmasıyla yapılır. Çorbanın kıvamına gelmesinden sonra ayrı bir tavada kızartılan sıvı yağın içerisine kırmızı pul biber ve kuru nane atılarak kızartılır. Çorbanın tabaklara konulmasından sonra kızartılmış yağ çorbanın üzerine kaşıkla dökülerek sunulmaktadır. Bu haftaki köşe yazımızda Eğitmen Chef Rana ŞAT’ın Mahluta Çorbası tarifine yer vereceğiz. Ekşili Mahluta Çorbası İçin Malzemeler 1 su bardağı kırmızı mercimek 6 diş sarımsak Yaklaşık 3 su bardağı semiz otu 2 çay kaşığı limon tuzu veya 2 limon 2 tatlı kaşığı kırmızı biber 1 tatlı kaşığı tuz 3 yemek kaşığı zeytinyağı Ekşili Malhuta Çorbası  Nasıl Yapılır? Mercimekler ayıklanır ve bol su ile yıkanır. Tencereye koyduğumuz mercimeklerin üzerine 4 su bardağı su ilave edilir. Kaynayınca üzerine 2-3 su bardağı su ekleyerek ince ince kıyılan semizotunu da ilave edip sürekli çorba kıvamına gelinceye kadar karıştırılır. Tuz, kırmızı biber, limon da eklenerek karıştırma işlemine devam edilir. Ayrı bir tavada yağ ısıtılır. 4’e bölünen sarımsaklar yağın içine atılarak kızdırılır. Pembeleşen sarımsaklar ocaktan alınarak çorbaya dökülür. Afiyet olsun.
Ekleme Tarihi: 23 Ocak 2024 - Salı

Kışın İçinizi Isıtacak Çorbalardan: Mahluta Çorbası

Mahluta çorbası , Antakya yöresine özgü mercimek çorbasıdır. Kırmızı mercimeğin suyla kaynatılmasıyla yapılır. Çorbanın kıvamına gelmesinden sonra ayrı bir tavada kızartılan sıvı yağın içerisine kırmızı pul biber ve kuru nane atılarak kızartılır. Çorbanın tabaklara konulmasından sonra kızartılmış yağ çorbanın üzerine kaşıkla dökülerek sunulmaktadır. Bu haftaki köşe yazımızda Eğitmen Chef Rana ŞAT’ın Mahluta Çorbası tarifine yer vereceğiz.

Ekşili Mahluta Çorbası İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 6 diş sarımsak
  • Yaklaşık 3 su bardağı semiz otu
  • 2 çay kaşığı limon tuzu veya 2 limon
  • 2 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Ekşili Malhuta Çorbası  Nasıl Yapılır?

Mercimekler ayıklanır ve bol su ile yıkanır. Tencereye koyduğumuz mercimeklerin üzerine 4 su bardağı su ilave edilir.

Kaynayınca üzerine 2-3 su bardağı su ekleyerek ince ince kıyılan semizotunu da ilave edip sürekli çorba kıvamına gelinceye kadar karıştırılır.

Tuz, kırmızı biber, limon da eklenerek karıştırma işlemine devam edilir.

Ayrı bir tavada yağ ısıtılır. 4’e bölünen sarımsaklar yağın içine atılarak kızdırılır. Pembeleşen sarımsaklar ocaktan alınarak çorbaya dökülür.

Afiyet olsun.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.