,, ,
Anasayfa Yazarlar Rana Şat Yazı Detayı Bu yazı 1248+ kez okundu.
Rana Şat
Köşe Yazarı
Rana Şat
 

Yer Elması Çorbası

Yer elması, papatyagiller familyasına ait, ayçiçeğigiller cinsinde ve yenilebilir bir bitki türüdür. Yer elmasının kök sapları yumru şeklinde olup, genellikle bu köklerden salata veya zeytinyağlı yemekler yapılır. Tatlı bir tada sahip olan yer elması, çiğ olarak meyve gibi de tüketilebilmektedir. Yer elması içerdiği antioksidan ve vitaminler sayesinde vücudumuzu serbest radikallerden arındırmaktadır. Vücudumuza yüksek oranda bakır minerali kazandırır bu nedenle yaşlanma karşıtı etkisi vardır. Sağlıklı lifler bakımından zengin olan yer elması, kalp ve damar sağlığımızı korur. Kolesterol seviyesini düzenlemektedir.Kas ve iskelet sistemini güçlendirici etkisi vardır.Kalsiyum, D vitamini ve Fosfor bakımından oldukça zengin olan yer elması, diş ve diş etinin korunmasını ve sağlıklı olmasını desteklemektedir. Bu haftaki köşe yazımızda Eğitmen Chef Rana ŞAT’ın Yer Elması çorbası tarifine yer vereceğiz. Yer Elması Çorbası Tarifi İçin Malzemeler 4 ya da 5 adet yer elması 1 tane havuç 1 orta boy patates 1 adet pırasa Maydanoz (1/2 demet) Dereotu  (1/2 demet) 1-5 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı tereyağı 1 su bardağı süt 5 su bardağı su et suyu da olur Tuz Karabiber Yer Elması Çorbası Nasıl Yapılır? Önce kabuklarını soyduğunuz yer elmalarını su dolu bir kabın içine atın. Havucu ve patatesi de soyun yerelmalarını patates ve havucu ben minik parçalar halinde sevdiğim için öyle yaptım siz isterseniz piştikten sonra blenderden çeke de bilirsiniz. Yada elde doğramak yerine robottan çekip de yapabilirsiniz. Bir tencerede tereyağını eritin unu ekleyip unun rengi dönene kadar kavurun ardından suyunu ekleyip tek çırpıcı ile çırparak kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra yerelması ve patates havucu atıp bunlar yumuşayana kadar pişirin. Sebzeler yumuşatınca 1 bardak sütü de ekleyip 5 dakika daha kaynatın bu aşamada dikkat edin taşmasın. Baharatlarını da atıp dereotu ile servis yapın. 
Ekleme Tarihi: 20 Ocak 2024 - Cumartesi

Yer Elması Çorbası

Yer elması, papatyagiller familyasına ait, ayçiçeğigiller cinsinde ve yenilebilir bir bitki türüdür. Yer elmasının kök sapları yumru şeklinde olup, genellikle bu köklerden salata veya zeytinyağlı yemekler yapılır. Tatlı bir tada sahip olan yer elması, çiğ olarak meyve gibi de tüketilebilmektedir. Yer elması içerdiği antioksidan ve vitaminler sayesinde vücudumuzu serbest radikallerden arındırmaktadır. Vücudumuza yüksek oranda bakır minerali kazandırır bu nedenle yaşlanma karşıtı etkisi vardır. Sağlıklı lifler bakımından zengin olan yer elması, kalp ve damar sağlığımızı korur. Kolesterol seviyesini düzenlemektedir.Kas ve iskelet sistemini güçlendirici etkisi vardır.Kalsiyum, D vitamini ve Fosfor bakımından oldukça zengin olan yer elması, diş ve diş etinin korunmasını ve sağlıklı olmasını desteklemektedir. Bu haftaki köşe yazımızda Eğitmen Chef Rana ŞAT’ın Yer Elması çorbası tarifine yer vereceğiz.

Yer Elması Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 ya da 5 adet yer elması
  • 1 tane havuç
  • 1 orta boy patates
  • 1 adet pırasa
  • Maydanoz (1/2 demet)
  • Dereotu  (1/2 demet)
  • 1-5 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı süt
  • 5 su bardağı su et suyu da olur
  • Tuz
  • Karabiber

Yer Elması Çorbası Nasıl Yapılır?

  1. Önce kabuklarını soyduğunuz yer elmalarını su dolu bir kabın içine atın.
  2. Havucu ve patatesi de soyun yerelmalarını patates ve havucu ben minik parçalar halinde sevdiğim için öyle yaptım siz isterseniz piştikten sonra blenderden çeke de bilirsiniz. Yada elde doğramak yerine robottan çekip de yapabilirsiniz.
  3. Bir tencerede tereyağını eritin unu ekleyip unun rengi dönene kadar kavurun ardından suyunu ekleyip tek çırpıcı ile çırparak kaynamaya bırakın.
  4. Kaynamaya başladıktan sonra yerelması ve patates havucu atıp bunlar yumuşayana kadar pişirin.
  5. Sebzeler yumuşatınca 1 bardak sütü de ekleyip 5 dakika daha kaynatın bu aşamada dikkat edin taşmasın.
  6. Baharatlarını da atıp dereotu ile servis yapın. 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (1)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Burhaniye Gurme Şarküteri
(20.01.2024 20:11 - #251)
Enfes...
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.