,, ,
Anasayfa Yazarlar Rana Şat Yazı Detayı Bu yazı 1303+ kez okundu.
Rana Şat
Köşe Yazarı
Rana Şat
 

Osmanlının Meşhur Sultan Sofrası: Ayvalı ve Erikli Et Yemeği

Osmanlı Meyveli Et Yemekleri üzerine kitap, ilk baskısı 2022 yılında yapılan yemek kitabıdır. Osman Güldemir, Gökhan Şallı, Emrah Yıldız, Onur Tugay ve Seher Çelik Yeşil tarafından yazılmıştır. Oğlak Yayınları tarafından yayımlanmıştır. Hulviye (ferhane aşı), hubeyşiye, istofato kum-makaronya, erik dolması, hünkâr pilavı, curcaniye gibi yemek tarifleri verilmiştir. Bu haftaki Köşe Yazımızda Eğitmen Chef Rana ŞAT'ın Osmanlı Sultan Mutfağından Ayvalı ve Erikli Et yemeği tarifine yer vereceğiz. Erikli ve Ayvalı Et Yemeği Tarifi İçin Malzemeler 500 gr kuzu kuşbaşı eti 250 ml su 45 gr tereyağı 150 gr ceviz içi 100 gr kuru incir 2 adet ayva  200 gr kurutulmuş erik 1 soğan 2 diş sarimsak Karabiber Pulbiber Kirmizi kuru biber Tuz 2 yemek kaşığı salça domates Yenibahar Kimyon Yapılışı:Tereyağını büyük bir tavada eritin. Kıyılmış Soğan ve sarımsağı kavurun ve salçayı kavurun. İri parçalar şeklinde doğranmış kuzu etini ekleyerek kavurun. Su, ceviz ve haşlanmış ayva, erik ve inciri ekleyip haşlama suyunu ilave ederek kısık ateşte 40 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Ekleme Tarihi: 30 Kasım 2023 - Perşembe

Osmanlının Meşhur Sultan Sofrası: Ayvalı ve Erikli Et Yemeği

Osmanlı Meyveli Et Yemekleri üzerine kitap, ilk baskısı 2022 yılında yapılan yemek kitabıdır. Osman Güldemir, Gökhan Şallı, Emrah Yıldız, Onur Tugay ve Seher Çelik Yeşil tarafından yazılmıştır. Oğlak Yayınları tarafından yayımlanmıştır. Hulviye (ferhane aşı), hubeyşiye, istofato kum-makaronya, erik dolması, hünkâr pilavı, curcaniye gibi yemek tarifleri verilmiştir. Bu haftaki Köşe Yazımızda Eğitmen Chef Rana ŞAT'ın Osmanlı Sultan Mutfağından Ayvalı ve Erikli Et yemeği tarifine yer vereceğiz.
Erikli ve Ayvalı Et Yemeği Tarifi İçin
Malzemeler
500 gr kuzu kuşbaşı eti
250 ml su
45 gr tereyağı
150 gr ceviz içi
100 gr kuru incir
2 adet ayva 
200 gr kurutulmuş erik
1 soğan 2 diş sarimsak
Karabiber
Pulbiber
Kirmizi kuru biber
Tuz
2 yemek kaşığı salça domates
Yenibahar
Kimyon
Yapılışı:Tereyağını büyük bir tavada eritin. Kıyılmış Soğan ve sarımsağı kavurun ve salçayı kavurun. İri parçalar şeklinde doğranmış kuzu etini ekleyerek kavurun. Su, ceviz ve haşlanmış ayva, erik ve inciri ekleyip haşlama suyunu ilave ederek kısık ateşte 40 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.