,, ,
Anasayfa Yazarlar Rana Şat Yazı Detayı Bu yazı 1371+ kez okundu.
Rana Şat
Köşe Yazarı
Rana Şat
 

Yörüklerin Efesi: Çökertme Kebabı

Çökertme kebabı, Türk mutfağından bir et yemeğidir. Kızarmış kibrit inceliğinde patateslerin üzerine bonfile et yerleştirilmektedir. Sarımsaklı yoğurt ve domates sosu ile servis edilmektedir. Özellikle Bodrum civarında bulunmaktadır. Kimyon, pul biber, soğan, kekik ve benzer malzemeler de kullanılmaktadır. Bu haftaki köşe yazımızda Eğitmen Chef Rana Şat’ın Çökertme kebabı köşe yazısına yer vereceğiz. Çökertme – Bodrum kebabı- Tarifi İçin Malzemeler Marine için, 400 g biftek veya bonfile 4 çorba kaşığı sıvı yağ 1 çay kaşığı kekik 1 çay kaşığı pul biber 1 çorba kaşığı rendelenmiş soğan ½ çay kaşığı karabiber 1 çorba kaşığı yoğurt Servis için, 500 g patates Kızartmak için sıvı yağ Sarımsaklı süzme yoğurt Sos için : Sıvı yağ ve pul biber Çökertme – Bodrum kebabı- Nasıl Yapılır? Etlerimizi ince jülyen kesiyoruz. Tüm malzemeyi derin bir kaba alıp, etlerimizle harmanlıyoruz. En az 2 saat buzdolabında bekletiyoruz. Marinelenmiş etlerimizi, yayvan ve derin bir teflona alıp,1 çay bardağı sıcak su ekleyip, Yüksek ateşte hızlı pişiriyoruz. Etlerimiz pişmeye yakın tuzunu ayarlıyoruz. Etlerimiz pişerken patateslerimizi kibrit çöpünden kalın doğruyoruz. Kızartıyoruz. Servis için, patateslerimizi porsiyonluk tabağa alıyoruz. Etimizi ortaya ekliyoruz. Süzme yoğurdu etrafına gezdiriyoruz. Kızdırdığımız yağ ve pul biberi yemeğimizin üzerine gezdirip, sıcak servis yapıyoruz.
Ekleme Tarihi: 20 Eylül 2023 - Çarşamba

Yörüklerin Efesi: Çökertme Kebabı

Çökertme kebabı, Türk mutfağından bir et yemeğidir. Kızarmış kibrit inceliğinde patateslerin üzerine bonfile et yerleştirilmektedir. Sarımsaklı yoğurt ve domates sosu ile servis edilmektedir. Özellikle Bodrum civarında bulunmaktadır. Kimyon, pul biber, soğan, kekik ve benzer malzemeler de kullanılmaktadır. Bu haftaki köşe yazımızda Eğitmen Chef Rana Şat’ın Çökertme kebabı köşe yazısına yer vereceğiz.

Çökertme – Bodrum kebabı- Tarifi İçin Malzemeler

Marine için,

  • 400 g biftek veya bonfile
  • 4 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çorba kaşığı rendelenmiş soğan
  • ½ çay kaşığı karabiber
  • 1 çorba kaşığı yoğurt

Servis için,

  • 500 g patates
  • Kızartmak için sıvı yağ
  • Sarımsaklı süzme yoğurt

Sos için :

  • Sıvı yağ ve pul biber

Çökertme – Bodrum kebabı- Nasıl Yapılır?

  1. Etlerimizi ince jülyen kesiyoruz. Tüm malzemeyi derin bir kaba alıp, etlerimizle harmanlıyoruz. En az 2 saat buzdolabında bekletiyoruz.
  2. Marinelenmiş etlerimizi, yayvan ve derin bir teflona alıp,1 çay bardağı sıcak su ekleyip, Yüksek ateşte hızlı pişiriyoruz. Etlerimiz pişmeye yakın tuzunu ayarlıyoruz.
  3. Etlerimiz pişerken patateslerimizi kibrit çöpünden kalın doğruyoruz. Kızartıyoruz.
  4. Servis için, patateslerimizi porsiyonluk tabağa alıyoruz. Etimizi ortaya ekliyoruz. Süzme yoğurdu etrafına gezdiriyoruz. Kızdırdığımız yağ ve pul biberi yemeğimizin üzerine gezdirip, sıcak servis yapıyoruz.


Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.