,, ,
Anasayfa Yazarlar Rana Şat Yazı Detayı Bu yazı 1283+ kez okundu.
Rana Şat
Köşe Yazarı
Rana Şat
 

Kışın Gözdesi: Fellah Turşusu

Türkiye’de genellikle Adana ve Mersin illerinde yaşayan Araplara verilen isimdir. Fellah olarak adlandırılmasının sebebi Çukurova’da sadece çiftçilik yapmalarıdır. Arapça’da fellah, çiftçi demektir. Bu haftaki köşe yazımızda Eğitmen Chef Rana Şat’ın Hatay’a Özgü Fellah Turşusuna yer vereceğiz. Fellah Turşusu Tarifi İçin Malzemeler 1 adet patlıcan 4 adet sivri biber 1 litre su (sebzeleri haşlamak için) 3 su bardağı su (ılık su) 2 diş sarımsak (ezilmiş) 1 çay kaşığı tuz ½ su bardağı Sumak   Fellah Turşusu Nasıl Yapılır? Bir kâseye sumağı ekleyin. Üzerine suyu ilave edin. En az 20 dakika sumaklar suya rengini ve tadını verene kadar bekletin. Tencereye suyu ekleyin, üzerine sebzeleri ilave edin. Biberler ve patlıcanlar biraz haşlanana kadar kaynatın. 15 dakika kadar yeterli olur. Dibe çöken sebzeleri ocaktan alın. Bir kâseye ekleyin. Üzerine sumaklı suyu süzerek ilave edin. Sarımsakları da ekleyin. Tuzu ilave edin. Turşuyu kâseye alın ve servis edin! Afiyet olsun 
Ekleme Tarihi: 27 Ekim 2023 - Cuma

Kışın Gözdesi: Fellah Turşusu

Türkiye’de genellikle Adana ve Mersin illerinde yaşayan Araplara verilen isimdir. Fellah olarak adlandırılmasının sebebi Çukurova’da sadece çiftçilik yapmalarıdır. Arapça’da fellah, çiftçi demektir. Bu haftaki köşe yazımızda Eğitmen Chef Rana Şat’ın Hatay’a Özgü Fellah Turşusuna yer vereceğiz.

Fellah Turşusu Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet patlıcan
  • 4 adet sivri biber
  • 1 litre su (sebzeleri haşlamak için)
  • 3 su bardağı su (ılık su)
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • ½ su bardağı Sumak

 

Fellah Turşusu Nasıl Yapılır?

  1. Bir kâseye sumağı ekleyin.
  2. Üzerine suyu ilave edin. En az 20 dakika sumaklar suya rengini ve tadını verene kadar bekletin.
  3. Tencereye suyu ekleyin, üzerine sebzeleri ilave edin.
  4. Biberler ve patlıcanlar biraz haşlanana kadar kaynatın. 15 dakika kadar yeterli olur.
  5. Dibe çöken sebzeleri ocaktan alın.
  6. Bir kâseye ekleyin.
  7. Üzerine sumaklı suyu süzerek ilave edin. Sarımsakları da ekleyin. Tuzu ilave edin.
  8. Turşuyu kâseye alın ve servis edin! Afiyet olsun 


Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.