,, ,
Anasayfa Yazarlar Rana Şat Yazı Detayı Bu yazı 2860+ kez okundu.
Rana Şat
Köşe Yazarı
Rana Şat
 

İlkbahar Ferahlığına Eşlik Edecek Lavantalı Muhallebi

Lavanta, ballıbabagiller (Laniaceae) familyasından Lavandula cinsini oluşturan Akdeniz kökenli bitki türlerinin ortak adı olarak bilinmektedir. Atlas Okyanusu adalarından Akdeniz çerçevesindeki ülkelere ve Hindistan’a kadar uzanan geniş bir alanda yetişmekte olan, lavanta; çalı görünümlü, toplu başak biçiminde mavi, morumsu, kırmızı çiçekler açan bitki türü olarak karşımıza çıkmaktadır. Batı Anadolu maki bölgelerinde yetişen karabaş otu (Lavandula stoechas) çiçekleri ağrı kesici, balgam söktürücü olarak faydalanılmaktadır. Bu hafta köşe yazımızda Eğitmen Chef Rana ŞAT ile içinizi serinletecek hafif mi hafif Lavantalı Muhallebiyle sofralarınızı şenlendireceğiz. Lavantalı Muhallebi  İçin  Gerekli Malzemeler 1 litre süt 200 ml krema (oda sıcaklığında) 1 su bardağı toz şeker 1/2 (yarım) su bardağı nişasta 1/2 (yarım) su bardağı pirinç unu 1 çay kaşığı vanilya 2 yemek kaşığı lavanta Lavantalı Muhallebi Nasıl Yapılır? Mis lavanta kokulu, nefis aromalı, harika bir muhallebi tarifi ile karşınızdayız  İçinizi açacak bu lezzeti mutlaka not almalısınız  Lavanta tohumlarını bıçakla biraz kıyın ve küçük bez bir keseye (boneye) koyarak, ağzını bağlayınız. Krema ve vanilya hariç diğer malzemelerin hepsini tencereye alınız, lavanta kesesini de içine koyunuz ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye başlayınız. Kıvam aldıktan ve kaynamaya başladıktan sonra, lavanta kesesini içinden çıkarınız ve bir kaç dakika daha karıştırarak pişiriniz. Muhallebiyi ateşten alınız, krema ve vanilya ilavesini de yaparak mikserin yüksek devrinde yaklaşık 10 dakika çırpınız. Hazır olan muhallebiyi kaselere paylaştırınız, buzdolabında üzerlerini kapatarak muhafaza ediniz. Nefis lavanta aromalı muhallebimiz servise hazırdır.  Afiyet olsun :) Hazırlayan Rana ŞAT Afiyet Olsun 
Ekleme Tarihi: 09 Mayıs 2023 - Salı

İlkbahar Ferahlığına Eşlik Edecek Lavantalı Muhallebi

Lavanta, ballıbabagiller (Laniaceae) familyasından Lavandula cinsini oluşturan Akdeniz kökenli bitki türlerinin ortak adı olarak bilinmektedir. Atlas Okyanusu adalarından Akdeniz çerçevesindeki ülkelere ve Hindistan’a kadar uzanan geniş bir alanda yetişmekte olan, lavanta; çalı görünümlü, toplu başak biçiminde mavi, morumsu, kırmızı çiçekler açan bitki türü olarak karşımıza çıkmaktadır. Batı Anadolu maki bölgelerinde yetişen karabaş otu (Lavandula stoechas) çiçekleri ağrı kesici, balgam söktürücü olarak faydalanılmaktadır. Bu hafta köşe yazımızda Eğitmen Chef Rana ŞAT ile içinizi serinletecek hafif mi hafif Lavantalı Muhallebiyle sofralarınızı şenlendireceğiz.

Lavantalı Muhallebi  İçin  Gerekli Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 200 ml krema (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1/2 (yarım) su bardağı nişasta
  • 1/2 (yarım) su bardağı pirinç unu
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 2 yemek kaşığı lavanta

Lavantalı Muhallebi Nasıl Yapılır?

Mis lavanta kokulu, nefis aromalı, harika bir muhallebi tarifi ile karşınızdayız  İçinizi açacak bu lezzeti mutlaka not almalısınız 

  1. Lavanta tohumlarını bıçakla biraz kıyın ve küçük bez bir keseye (boneye) koyarak, ağzını bağlayınız.
  2. Krema ve vanilya hariç diğer malzemelerin hepsini tencereye alınız, lavanta kesesini de içine koyunuz ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye başlayınız.
  3. Kıvam aldıktan ve kaynamaya başladıktan sonra, lavanta kesesini içinden çıkarınız ve bir kaç dakika daha karıştırarak pişiriniz.
  4. Muhallebiyi ateşten alınız, krema ve vanilya ilavesini de yaparak mikserin yüksek devrinde yaklaşık 10 dakika çırpınız.
  5. Hazır olan muhallebiyi kaselere paylaştırınız, buzdolabında üzerlerini kapatarak muhafaza ediniz.
  6. Nefis lavanta aromalı muhallebimiz servise hazırdır. 

Afiyet olsun :)

Hazırlayan Rana ŞAT Afiyet Olsun 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.