,, ,
Anasayfa Yazarlar Rana Şat Yazı Detayı Bu yazı 10405+ kez okundu.
Rana Şat
Köşe Yazarı
Rana Şat
 

Çocuklarınızın Vazgeçemediği Schnitzel Tarifine Bir Yenisi Eklendi: Viyana Usulü Steak Schnitzel

Şnitzel veya şinitzel (Almanca: Wiener Schnitzel), Avusturya mutfağından, gayet ince kesilmiş bir dilim dana veya tavuk etinin sırasıyla una, yumurta sarısına ve galeta ununa bandırılarak kızgın yağda kızartılmasıyla yapılan bir yemek türüdür. Avusturya'da yaygın olarak yapılan Avrupa kökenli fast food türü yemek, nugget ile benzer özellikler göstermektedir. Almanya'da da oldukça çok tüketilir. Bu haftaki köşe yazımızda Eğitmen Chef Rana Şat’ın Et Schnitzel tarifine yer vereceğiz.   Viyana Usulü Et Şinitzel (Et Schnitzel Tarifi) İçin Malzemeler 4 adet (160 gr but) süt danası dilimi 3 adet yumurta Un Galeta unu Tuz Sıvı yağ (kızartmak için)   Viyana Usulü Et Şinitzel (Et schnitzel Tarifi) Nasıl Yapılır? Dana etini iki streç filmin arasına koyun ve dövün (bu şekilde daha ince bir hale gelmesini sağlayacaksınız) Arzu ederseniz bu işlemi kasaba da yaptırabilirsiniz. İlk olarak eti hafif tuzlayın ve önce una bulayın. Sonra çırpılmış yumurtaya batırın. En son olarak galeta ununa bulayın. Etin galeta unu olmayan bir kısmı kalmasın. Bol miktarda sıvı yağda kızartın. Önemli olan sıvı yağın aşırı derecede kızgın olmaması yani dışı pişer et pişmeyebilir. Bu yüzden kızgın olsun ama yanacak şekilde değil. Bir de et kalın olursa içi pişmez buna dikkat edilmesi gerekir. Patates kızartmasıyla veya Patates Püresiyle servis edebilirsiniz    
Ekleme Tarihi: 02 Eylül 2023 - Cumartesi

Çocuklarınızın Vazgeçemediği Schnitzel Tarifine Bir Yenisi Eklendi: Viyana Usulü Steak Schnitzel

Şnitzel veya şinitzel (Almanca: Wiener Schnitzel), Avusturya mutfağından, gayet ince kesilmiş bir dilim dana veya tavuk etinin sırasıyla una, yumurta sarısına ve galeta ununa bandırılarak kızgın yağda kızartılmasıyla yapılan bir yemek türüdür. Avusturya'da yaygın olarak yapılan Avrupa kökenli fast food türü yemek, nugget ile benzer özellikler göstermektedir. Almanya'da da oldukça çok tüketilir. Bu haftaki köşe yazımızda Eğitmen Chef Rana Şat’ın Et Schnitzel tarifine yer vereceğiz.

 

Viyana Usulü Et Şinitzel (Et Schnitzel Tarifi) İçin Malzemeler

  • 4 adet (160 gr but) süt danası dilimi
  • 3 adet yumurta
  • Un
  • Galeta unu
  • Tuz
  • Sıvı yağ (kızartmak için)

 

Viyana Usulü Et Şinitzel (Et schnitzel Tarifi) Nasıl Yapılır?

Dana etini iki streç filmin arasına koyun ve dövün (bu şekilde daha ince bir hale gelmesini sağlayacaksınız) Arzu ederseniz bu işlemi kasaba da yaptırabilirsiniz. İlk olarak eti hafif tuzlayın ve önce una bulayın. Sonra çırpılmış yumurtaya batırın. En son olarak galeta ununa bulayın. Etin galeta unu olmayan bir kısmı kalmasın. Bol miktarda sıvı yağda kızartın. Önemli olan sıvı yağın aşırı derecede kızgın olmaması yani dışı pişer et pişmeyebilir. Bu yüzden kızgın olsun ama yanacak şekilde değil. Bir de et kalın olursa içi pişmez buna dikkat edilmesi gerekir. Patates kızartmasıyla veya Patates Püresiyle servis edebilirsiniz

 


 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.