,, ,
Anasayfa Yazarlar Rana Şat Yazı Detayı Bu yazı 1246+ kez okundu.
Rana Şat
Köşe Yazarı
Rana Şat
 

Çocuklarınızın Bu Kışa Hastalanmadan Girmesini Sağlayacak Şifa çorbası: Lebeniye

Lebeniye çorbası (Çoban çorbası) bir çeşit yoğurt çorbasıdır. Lübnan mutfağında ve Türk mutfağında bulunur. Mardin de çoban çorbası da denir. Kiliste kel lebeniye ve köfteli lebeniye çeşitleri yapılır. Osmanlı mutfağında lebeniye aşı olarak bilinir. Gaziantep mutfağında da yapılır. Diyarbakır Lebenisi yapımında malzeme olarak; yoğurt, durum buğdayı, nohut, su, yarpuz ve tuz kullanılır. Diyarbakır Lebenisi 11 Ekim 2021 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır. Bu haftaki köşe yazımızda Eğitmen Chef Rana ŞAT’ın Lebeniye çorbası tarifine yer vereceğiz. Lebeniye Çorbası (Gaziantep Usulü) Tarifi İçin Malzemeler 2 yemek kaşığı pirinç 1 su bardağı haşlanmış nohut 1, 5 su bardağı yoğurt 2 yemek kaşığı un Tuz Yarım limon suyu 5, 5 su bardağı su ÜZERİ İÇİN; 200 gr. Kıyma 1 adet soğan Tuz Karabiber 2 Yemek kaşığı tereyağ 1 tatlı kaşığı nane 1 tatlı kaşığı Tarhun otu Lebeniye Çorbası (Gaziantep Usulü) Tarifi Nasıl Yapılır? Pirinci yıkayıp 1 su bardağı su ile pişirin. Pişen pirinçlerin üzerine kalan 4, 5 su bardağı suyu da ilave edip kaynatın. Kaynayınca nohutları ekleyin. Bir kâsede yoğurt, un, limon suyunu karıştırın. Kaynayan çorbadan 1 kepçe kâseye alıp karıştırın ve bu kasedeki karışımı çorbanın üzerine yavaşça dökün. Karıştırın. Köftesi için kıyma, soğan, tuz ve karabiberi yoğurun nohut büyüklüğünde toplar yapın. Tereyağında köfteleri kızartıp üzerine nane ekleyin ve pişen çorbanın üzerine gezdirin.    
Ekleme Tarihi: 14 Eylül 2023 - Perşembe

Çocuklarınızın Bu Kışa Hastalanmadan Girmesini Sağlayacak Şifa çorbası: Lebeniye

Lebeniye çorbası (Çoban çorbası) bir çeşit yoğurt çorbasıdır. Lübnan mutfağında ve Türk mutfağında bulunur. Mardin de çoban çorbası da denir. Kiliste kel lebeniye ve köfteli lebeniye çeşitleri yapılır. Osmanlı mutfağında lebeniye aşı olarak bilinir. Gaziantep mutfağında da yapılır. Diyarbakır Lebenisi yapımında malzeme olarak; yoğurt, durum buğdayı, nohut, su, yarpuz ve tuz kullanılır. Diyarbakır Lebenisi 11 Ekim 2021 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır.

Bu haftaki köşe yazımızda Eğitmen Chef Rana ŞAT’ın Lebeniye çorbası tarifine yer vereceğiz.

Lebeniye Çorbası (Gaziantep Usulü) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1, 5 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • Tuz
  • Yarım limon suyu
  • 5, 5 su bardağı su

ÜZERİ İÇİN;

  • 200 gr. Kıyma
  • 1 adet soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 Yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı Tarhun otu

Lebeniye Çorbası (Gaziantep Usulü) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Pirinci yıkayıp 1 su bardağı su ile pişirin.
  2. Pişen pirinçlerin üzerine kalan 4, 5 su bardağı suyu da ilave edip kaynatın. Kaynayınca nohutları ekleyin.
  3. Bir kâsede yoğurt, un, limon suyunu karıştırın.
  4. Kaynayan çorbadan 1 kepçe kâseye alıp karıştırın ve bu kasedeki karışımı çorbanın üzerine yavaşça dökün. Karıştırın.
  5. Köftesi için kıyma, soğan, tuz ve karabiberi yoğurun nohut büyüklüğünde toplar yapın.
  6. Tereyağında köfteleri kızartıp üzerine nane ekleyin ve pişen çorbanın üzerine gezdirin.

 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.