,, ,
Anasayfa Yazarlar Rana Şat Yazı Detayı Bu yazı 1705+ kez okundu.
Rana Şat
Köşe Yazarı
Rana Şat
 

Burgaristanın Meşhur Turşu Salatalık Mezesi: (Snejanka)

Meze (Yunanca μεζές; Bulgarca, Sırpça ve Makedonca мезе, Karadağ dilinde Meza) Doğu Akdeniz'de ve özellikle Türk mutfağında yer alan bir yiyecek grubudur. Genelde soğuk servis edilir. Ana yemek öncesi aperitif olarak yenildiği gibi, çilingir sofralarının da vazgeçilmez öğesidir. Bu haftaki köşe yazımızda Eğitmen Chef Rana Şat'ın meşhur bulgaristan mezesi tarifine yer vereceğiz. Bulgaristan Salatalık Mezesi (Snejanka) Tarifi'nin Malzemeleri 1 adet büyük boy kavanoz kornişon turşu 700 gram süzme yoğurt Çok az zeytinyağı (yoğurdu açmak için) 2 diş sarımsak Ceviz içi (süslemek için) Bulgaristan Salatalık Mezesi (Snejanka)  Yapılışı Öncelikle turşu salatalıkları küçük küçük doğruyoruz. Yoğurdun içine zeytinyağı ve rendelenmiş sarımsağı ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz. Doğradığımız turşu salatalıkları da ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz. Servis tabağına döktükten sonra, üzerini ceviz içi ile süslüyoruz.  
Ekleme Tarihi: 26 Aralık 2023 - Salı

Burgaristanın Meşhur Turşu Salatalık Mezesi: (Snejanka)

Meze (Yunanca μεζές; Bulgarca, Sırpça ve Makedonca мезе, Karadağ dilinde Meza) Doğu Akdeniz'de ve özellikle Türk mutfağında yer alan bir yiyecek grubudur. Genelde soğuk servis edilir. Ana yemek öncesi aperitif olarak yenildiği gibi, çilingir sofralarının da vazgeçilmez öğesidir. Bu haftaki köşe yazımızda Eğitmen Chef Rana Şat'ın meşhur bulgaristan mezesi tarifine yer vereceğiz.
Bulgaristan Salatalık Mezesi (Snejanka) Tarifi'nin Malzemeleri
1 adet büyük boy kavanoz kornişon turşu
700 gram süzme yoğurt
Çok az zeytinyağı (yoğurdu açmak için)
2 diş sarımsak
Ceviz içi (süslemek için)
Bulgaristan Salatalık Mezesi (Snejanka)  Yapılışı
Öncelikle turşu salatalıkları küçük küçük doğruyoruz.
Yoğurdun içine zeytinyağı ve rendelenmiş sarımsağı ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz.
Doğradığımız turşu salatalıkları da ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz.
Servis tabağına döktükten sonra, üzerini ceviz içi ile süslüyoruz.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.