,, ,
Anasayfa Yazarlar Rana Şat Yazı Detayı Bu yazı 2336+ kez okundu.
Rana Şat
Köşe Yazarı
Rana Şat
 

Boşnakların Tatlı Kültürüyle Tatlı Yiyelim Tatlı Konuşalım

Boşnak mutfağı denildiğinde batı ve doğu etkilerinin dengelendiği görülmektedir. Boşnak mutfağı, Orta Avrupa’nın yanı sıra Türk, Akdeniz ve Balkan mutfağının kültürüyle yakından ilgilenmektedir. Geleneksel olarak yemeklerin çoğu yüzlerce yıldır aynı reçetelerle uygulanmıştır. Bu hafta Eğitmen Chef Rana ŞAT ile Boşnak Tatlılarından Tufahija’ya yer vereceğiz. Gelelim tarifin detaylarına; Tufahija (Boşnak Tatlısı) Tarifi İçin Gerekli Malzemeler 6 elma (yeşil olmasın) 1 su bardağı şeker 2 vanilya şekeri 2 buçuk su bardağı su Yarım limon suyu İç malzeme: 1 su bardağı çekilmiş ceviz 3 yemek kaşığı şeker 1 paket vanilya Yarım çay bardağı sıcak süt 1 yemek kaşığı tereyağ Üzerine: 1 paket krem şanti 1 su bardağı süt 1 Paket 200 gr Kaymak 1 Çay Bardağı Çekirdeği Çıkarılmış Vişne Tufahija (Boşnak Tatlısı) Tarifi Nasıl Yapılır? Elmaları kabuklarından ve çekirdeklerinden ayıralım. Şerbetini su şeker ve vanilya şekerini tencereye döküp önce yüksek ateşte sonra kısık ateşe alalım ve elmaları ekleyelim. Çevirerek kaynatalım, hafif yumuşayınca ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım. İç malzemesini için çekilmiş cevize sıcak sütü, vanilya, şekeri ve tereyağı ile karıştıralım. Elmaların içine ceviz karışımını dolduralım. Son olarak krem şanti ve kaymakla süsleyerek üzerine çekirdeği çıkarılmış vişneleri ekleyelim.   Hazırlayan Rana ŞAT Afiyet Olsun..  
Ekleme Tarihi: 29 Nisan 2023 - Cumartesi

Boşnakların Tatlı Kültürüyle Tatlı Yiyelim Tatlı Konuşalım

Boşnak mutfağı denildiğinde batı ve doğu etkilerinin dengelendiği görülmektedir. Boşnak mutfağı, Orta Avrupa’nın yanı sıra Türk, Akdeniz ve Balkan mutfağının kültürüyle yakından ilgilenmektedir. Geleneksel olarak yemeklerin çoğu yüzlerce yıldır aynı reçetelerle uygulanmıştır. Bu hafta Eğitmen Chef Rana ŞAT ile Boşnak Tatlılarından Tufahija’ya yer vereceğiz. Gelelim tarifin detaylarına;

Tufahija (Boşnak Tatlısı) Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

  • 6 elma (yeşil olmasın)
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 vanilya şekeri
  • 2 buçuk su bardağı su
  • Yarım limon suyu

İç malzeme:

  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • Yarım çay bardağı sıcak süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Üzerine:

  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt
  • 1 Paket 200 gr Kaymak
  • 1 Çay Bardağı Çekirdeği Çıkarılmış Vişne

Tufahija (Boşnak Tatlısı) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Elmaları kabuklarından ve çekirdeklerinden ayıralım.
  2. Şerbetini su şeker ve vanilya şekerini tencereye döküp önce yüksek ateşte sonra kısık ateşe alalım ve elmaları ekleyelim.
  3. Çevirerek kaynatalım, hafif yumuşayınca ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
  4. İç malzemesini için çekilmiş cevize sıcak sütü, vanilya, şekeri ve tereyağı ile karıştıralım.
  5. Elmaların içine ceviz karışımını dolduralım.
  6. Son olarak krem şanti ve kaymakla süsleyerek üzerine çekirdeği çıkarılmış vişneleri ekleyelim.  

Hazırlayan Rana ŞAT Afiyet Olsun..

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.