,, ,
Anasayfa Yazarlar Rana Şat Yazı Detayı Bu yazı 1341+ kez okundu.
Rana Şat
Köşe Yazarı
Rana Şat
 

Balıkesir’in Meşhur Pideli Paçası

Paça veya pıhtı, domuz veya dana etinin bacaklarından veya başından pişirilen bir tür yemektir. Paça, Balkanlarda ve Türkiye, Azerbaycan, Ermenistan, Afganistan, İran, Irak ve Moğolistan'da muhtemelen çok eski kökenli geleneksel bir yemektir. Türk usulünde ördeği hazırlamak için bir kuzu kafası ve bacakları kullanılır. Kuzey Makedonya'da paça, geleneksel sofraların bir parçasıdır ve genellikle soğuk olarak, meze olarak, bazen de ana yemek olarak servis edilir. Kış aylarında özellikle Noel ve Epifani için hazırlanır. Bu haftaki  köşe yazımızda Eğitmen Chef Rana ŞAT’ın Balıkesir yöresinin meşhur pideli paça tarifine yer vereceğiz.     Pideli Paçanın Malzemeleri 1 adet dana kellesi Dananın kaval kemiği 1 adet dana ayağı 1 litre su 1 adet tırnak pide 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı pul biber 2 yemek kaşığı tereyağı   Pideli Paça Yemeğinin Tarifi Kelle, kaval kemiği ve paçayı, su dolu bir tencerede ve kısık ateşte, yaklaşık 8-10 saat pişirin. Etler, kemiklerinden ayrılmaya başlayınca hepsini güzelce didin. Ardından bir servis tabağına alıp tırnak pideleri küp küp doğrayınız. Üzerine etin haşlama suyundan gezdirip dittiğiniz parçaları ilave ediniz. Daha sonra bir kepçe et suyu ilave ederek eritilmiş tereyağı ve pul biberi de ekleyerek servis ediniz. Afiyet olsun.  
Ekleme Tarihi: 03 Kasım 2023 - Cuma

Balıkesir’in Meşhur Pideli Paçası

Paça veya pıhtı, domuz veya dana etinin bacaklarından veya başından pişirilen bir tür yemektir.
Paça, Balkanlarda ve Türkiye, Azerbaycan, Ermenistan, Afganistan, İran, Irak ve Moğolistan'da muhtemelen çok eski kökenli geleneksel bir yemektir. Türk usulünde ördeği hazırlamak için bir kuzu kafası ve bacakları kullanılır. Kuzey Makedonya'da paça, geleneksel sofraların bir parçasıdır ve genellikle soğuk olarak, meze olarak, bazen de ana yemek olarak servis edilir. Kış aylarında özellikle Noel ve Epifani için hazırlanır. Bu haftaki  köşe yazımızda Eğitmen Chef Rana ŞAT’ın Balıkesir yöresinin meşhur pideli paça tarifine yer vereceğiz.

 

 

Pideli Paçanın Malzemeleri

  • 1 adet dana kellesi
  • Dananın kaval kemiği
  • 1 adet dana ayağı
  • 1 litre su
  • 1 adet tırnak pide
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

 

Pideli Paça Yemeğinin Tarifi

Kelle, kaval kemiği ve paçayı, su dolu bir tencerede ve kısık ateşte, yaklaşık 8-10 saat pişirin. Etler, kemiklerinden ayrılmaya başlayınca hepsini güzelce didin. Ardından bir servis tabağına alıp tırnak pideleri küp küp doğrayınız. Üzerine etin haşlama suyundan gezdirip dittiğiniz parçaları ilave ediniz. Daha sonra bir kepçe et suyu ilave ederek eritilmiş tereyağı ve pul biberi de ekleyerek servis ediniz. Afiyet olsun.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.