,, ,
Anasayfa Yazarlar Rana Şat Yazı Detayı Bu yazı 1588+ kez okundu.
Rana Şat
Köşe Yazarı
Rana Şat
 

Balıkesir’in Meşhur Peynirli Patlıcanı

Patlıcanın 100 gramında 17 kalori bulunmaktadır. 1 adet (200 gr) patlıcan 34 kaloridir. 1 adet (200 gr) patlıcan 34 kaloridir. Patlıcanın 100 gramı 2.49 gram karbonhidrat, 1.24 gram protein, 0.18 gram yağ, 2.82 gram lif içermektedir. Balıkesir yöresel yemekler köşemizde bu haftaki köşe yazısında Eğitmen Chef Rana Şat’ın Peynirli Patlıcan tarifine yer vereceğiz. Peynirli Patlıcan İçin Malzemeler 2 bostan patlıcanı 2 kibrit kutusu kadar yağlı peynir 2 kibrit kutusu kadar Light peynir 3 yumurta 2 dolu kaşık un Karabiber, maydanoz   Peynirli Patlıcan Nasıl Yapılır? Bostan patlıcanları alacalı soyulup enine dilimlenir. Acısı çıkması için tuzlanır veya tuzlu suda bekletilir. Yarım saat kadar beklettikten sonra kağıtla kurulanır. Üst malzemesi için 3 yumurta kırılır. İçine peynir, maydanoz, karabiber ve un katılıp çatalla iyice ezilir. Hazırlanan peynirli harç patlıcanların üzerine 1’er dolu çorba kaşığı kadar koyulup yaydırılır. Harç bitinceye kadar hepsi hazırlanır. Patlıcanlar kızgın, bol yağda önce alt, sonra harçlı üst kısım olmak kaydıyla kızartılır.
Ekleme Tarihi: 08 Kasım 2023 - Çarşamba

Balıkesir’in Meşhur Peynirli Patlıcanı

Patlıcanın 100 gramında 17 kalori bulunmaktadır. 1 adet (200 gr) patlıcan 34 kaloridir. 1 adet (200 gr) patlıcan 34 kaloridir. Patlıcanın 100 gramı 2.49 gram karbonhidrat, 1.24 gram protein, 0.18 gram yağ, 2.82 gram lif içermektedir. Balıkesir yöresel yemekler köşemizde bu haftaki köşe yazısında Eğitmen Chef Rana Şat’ın Peynirli Patlıcan tarifine yer vereceğiz.

Peynirli Patlıcan İçin Malzemeler

  • 2 bostan patlıcanı
  • 2 kibrit kutusu kadar yağlı peynir
  • 2 kibrit kutusu kadar Light peynir
  • 3 yumurta
  • 2 dolu kaşık un
  • Karabiber, maydanoz

 

Peynirli Patlıcan Nasıl Yapılır?

  1. Bostan patlıcanları alacalı soyulup enine dilimlenir.
  2. Acısı çıkması için tuzlanır veya tuzlu suda bekletilir.
  3. Yarım saat kadar beklettikten sonra kağıtla kurulanır.
  4. Üst malzemesi için 3 yumurta kırılır.
  5. İçine peynir, maydanoz, karabiber ve un katılıp çatalla iyice ezilir.
  6. Hazırlanan peynirli harç patlıcanların üzerine 1’er dolu çorba kaşığı kadar koyulup yaydırılır.
  7. Harç bitinceye kadar hepsi hazırlanır.
  8. Patlıcanlar kızgın, bol yağda önce alt, sonra harçlı üst kısım olmak kaydıyla kızartılır.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.