,, ,

Turkcell Kimin?

İş Dünyası 04.01.2024 - 15:20, Güncelleme: 04.01.2024 - 15:20 15973+ kez okundu.
 

Turkcell Kimin?

Turkcell Kimin?
Turkcell'in şu anki sahiplik yapısı biraz karmaşık olsa da, iki ana hissedara sahip olduğunu söyleyebiliriz: Türkiye Varlık Fonu (TVF): TVF, Ekim 2020'de %26.2 imtiyazlı hisse ile Turkcell'in kontrolünü elde etti. Bu, onlara yönetim kurulu üzerinde önemli bir etki ve oy hakkı veriyor. IMTIS Holdings S.a r.l.: Bu kuruluşun %19.8'lik hissesi ile Turkcell'de ikinci en büyük payı var. LetterOne Investment Holdings S.A. bu kuruluş üzerinde dolaylı ekonomik hakka sahip. Bu nedenle, Turkcell'i %26.2 hisse ile kontrol eden Türkiye Varlık Fonu olarak tanımlayabiliriz, ancak %19.8 hisseye sahip olan IMTIS Holdings S.a r.l. de önemli bir hisseye sahiptir.
Turkcell Kimin?

Turkcell'in şu anki sahiplik yapısı biraz karmaşık olsa da, iki ana hissedara sahip olduğunu söyleyebiliriz:

  • Türkiye Varlık Fonu (TVF): TVF, Ekim 2020'de %26.2 imtiyazlı hisse ile Turkcell'in kontrolünü elde etti. Bu, onlara yönetim kurulu üzerinde önemli bir etki ve oy hakkı veriyor.
  • IMTIS Holdings S.a r.l.: Bu kuruluşun %19.8'lik hissesi ile Turkcell'de ikinci en büyük payı var. LetterOne Investment Holdings S.A. bu kuruluş üzerinde dolaylı ekonomik hakka sahip.

Bu nedenle, Turkcell'i %26.2 hisse ile kontrol eden Türkiye Varlık Fonu olarak tanımlayabiliriz, ancak %19.8 hisseye sahip olan IMTIS Holdings S.a r.l. de önemli bir hisseye sahiptir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.