,, ,

Sütlü dondurma nasıl yapılır?

Yemek 05.10.2023 - 10:32, Güncelleme: 05.10.2023 - 10:32 14504+ kez okundu.
 

Sütlü dondurma nasıl yapılır?

Sütlü dondurma nasıl yapılır?
Sütlü dondurma , en sevilen dondurma çeşitlerinden biridir. Evde sütlü dondurma yapmak oldukça kolaydır. Malzemeler ve yapılışı şu şekildedir: Malzemeler: 2 litre süt 2 su bardağı toz şeker 2 yemek kaşığı nişasta 1 paket toz salep 1 tatlı kaşığı vanilya özütü Yapılışı: Sütü bir tencereye alın ve üzerine toz şeker, nişasta ve salep ekleyin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra içine vanilya özütü ekleyin ve karıştırın. Dondurma makinesine alın ve dondurma kıvamına gelene kadar çalıştırın. Dondurma makineniz yoksa, dondurma kıvamına gelene kadar buzlukta bekleterek dondurabilirsiniz. Püf Noktaları: Sütlü dondurma yaparken sütün kalitesi önemlidir. Tam yağlı süt kullanmak, dondurmanın daha lezzetli olmasını sağlar. Toz şekerin miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Nişasta ve salep, dondurmanın kıvamını tutmaya yardımcı olur. Vanilya özütü, dondurmaya lezzet verir. Dondurma makineniz yoksa, dondurma kıvamına gelene kadar buzlukta bekleterek dondurabilirsiniz. Bu durumda, dondurmayı her yarım saatte bir karıştırmanız gerekir. Ek Malzemeler: Sütlü dondurmaya dilediğiniz malzemeleri ekleyebilirsiniz. Örneğin, çikolata parçaları, meyveler, fındık, fıstık gibi malzemelerle dondurmanızı zenginleştirebilirsiniz. Çikolatalı Sütlü Dondurma: 100 gram bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Soğumuş sütlü dondurma karışımına ekleyip karıştırın. Meyveli Sütlü Dondurma: Mevsimine göre dilediğiniz meyveyi kullanın. Meyveleri yıkayıp küçük parçalar halinde doğrayın. Soğumuş sütlü dondurma karışımına ekleyip karıştırın. Fındık-Fıstık Ezmeli Sütlü Dondurma: 100 gram fındık veya fıstığı rondodan geçirin. Soğumuş sütlü dondurma karışımına ekleyip karıştırın. Ev Yapımı Sütlü Dondurma Tarifi ile Lezzetli ve Sağlıklı Tatlı Keyfi Sütlü dondurma, hem lezzetli hem de sağlıklı bir tatlı seçeneğidir. Evde sütlü dondurma yaparak, hem kendi damak zevkinize göre dondurma yapabilirsiniz hem de kullandığınız malzemelerin kalitesinden emin olabilirsiniz.
Sütlü dondurma nasıl yapılır?

Sütlü dondurma , en sevilen dondurma çeşitlerinden biridir. Evde sütlü dondurma yapmak oldukça kolaydır. Malzemeler ve yapılışı şu şekildedir:

Malzemeler:

  • 2 litre süt
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket toz salep
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü

Yapılışı:

  1. Sütü bir tencereye alın ve üzerine toz şeker, nişasta ve salep ekleyin.
  2. Kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
  3. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  4. Soğuduktan sonra içine vanilya özütü ekleyin ve karıştırın.
  5. Dondurma makinesine alın ve dondurma kıvamına gelene kadar çalıştırın.
  6. Dondurma makineniz yoksa, dondurma kıvamına gelene kadar buzlukta bekleterek dondurabilirsiniz.

Püf Noktaları:

  • Sütlü dondurma yaparken sütün kalitesi önemlidir. Tam yağlı süt kullanmak, dondurmanın daha lezzetli olmasını sağlar.
  • Toz şekerin miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
  • Nişasta ve salep, dondurmanın kıvamını tutmaya yardımcı olur.
  • Vanilya özütü, dondurmaya lezzet verir.
  • Dondurma makineniz yoksa, dondurma kıvamına gelene kadar buzlukta bekleterek dondurabilirsiniz. Bu durumda, dondurmayı her yarım saatte bir karıştırmanız gerekir.

Ek Malzemeler:

Sütlü dondurmaya dilediğiniz malzemeleri ekleyebilirsiniz. Örneğin, çikolata parçaları, meyveler, fındık, fıstık gibi malzemelerle dondurmanızı zenginleştirebilirsiniz.

Çikolatalı Sütlü Dondurma:

100 gram bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Soğumuş sütlü dondurma karışımına ekleyip karıştırın.

Meyveli Sütlü Dondurma:

Mevsimine göre dilediğiniz meyveyi kullanın. Meyveleri yıkayıp küçük parçalar halinde doğrayın. Soğumuş sütlü dondurma karışımına ekleyip karıştırın.

Fındık-Fıstık Ezmeli Sütlü Dondurma:

100 gram fındık veya fıstığı rondodan geçirin. Soğumuş sütlü dondurma karışımına ekleyip karıştırın.

Ev Yapımı Sütlü Dondurma Tarifi ile Lezzetli ve Sağlıklı Tatlı Keyfi

Sütlü dondurma, hem lezzetli hem de sağlıklı bir tatlı seçeneğidir. Evde sütlü dondurma yaparak, hem kendi damak zevkinize göre dondurma yapabilirsiniz hem de kullandığınız malzemelerin kalitesinden emin olabilirsiniz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.