,, ,

Dikkat Ankaralılar! 1 Mayıs'ta Kuvvetli Sağanak Yağış Bekleniyor!

Gündem 30.04.2024 - 14:48, Güncelleme: 30.04.2024 - 14:52 5023 kez okundu.
 

Dikkat Ankaralılar! 1 Mayıs'ta Kuvvetli Sağanak Yağış Bekleniyor!

Ankara için kuvvetli yağış uyarısı: 1 Mayıs’ta dikkatli olun!
Ankara Valiliği 'nden önemli uyarı: 1 Mayıs Çarşamba günü Ankaralılar'ı kuvvetli sağanak yağışlar bekliyor. Valilikten yapılan açıklamada, ani sel, su baskını, yıldırım, dolu, fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması isteniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre: 1 Mayıs Çarşamba günü Ankara'da beklenen gök gürültülü sağanak yağışlar sabah saatlerinden itibaren başlayacak. Yağışlar Ankara il genelinde aralıklı ve yerel olmak üzere kuvvetli olacak. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor. Valilikten yapılan açıklamada ayrıca: Vatandaşların dere yataklarına ve su birikintilerine yakın alanlardan uzak durmaları, Çatıları sağlam olmayan binalardan uzak durmaları, Sel ve su baskını riski olan alanlarda gerekli önlemleri almaları, Fırtına ve rüzgardan korunmak için sağlam yapılara sığınmaları, Yetkililerden gelen uyarılara dikkat etmeleri isteniyor. Unutmayalım: Herhangi bir olumsuzluk durumunda 112 Acil Yardım Hattı'nı aramayı ihmal etmeyelim.
Ankara için kuvvetli yağış uyarısı: 1 Mayıs’ta dikkatli olun!

Ankara Valiliği 'nden önemli uyarı: 1 Mayıs Çarşamba günü Ankaralılar'ı kuvvetli sağanak yağışlar bekliyor. Valilikten yapılan açıklamada, ani sel, su baskını, yıldırım, dolu, fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması isteniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre:

  • 1 Mayıs Çarşamba günü Ankara'da beklenen gök gürültülü sağanak yağışlar sabah saatlerinden itibaren başlayacak.
  • Yağışlar Ankara il genelinde aralıklı ve yerel olmak üzere kuvvetli olacak.
  • Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Valilikten yapılan açıklamada ayrıca:

  • Vatandaşların dere yataklarına ve su birikintilerine yakın alanlardan uzak durmaları,
  • Çatıları sağlam olmayan binalardan uzak durmaları,
  • Sel ve su baskını riski olan alanlarda gerekli önlemleri almaları,
  • Fırtına ve rüzgardan korunmak için sağlam yapılara sığınmaları,
  • Yetkililerden gelen uyarılara dikkat etmeleri isteniyor.

Unutmayalım: Herhangi bir olumsuzluk durumunda 112 Acil Yardım Hattı'nı aramayı ihmal etmeyelim.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.