,, ,

D1 ehliyet ne kullanabilir?

Gündem 05.10.2023 - 10:30, Güncelleme: 05.10.2023 - 10:30 2872+ kez okundu.
 

D1 ehliyet ne kullanabilir?

D1 ehliyet ne kullanabilir?
D1 ehliyeti , 16+1 yolcu kapasiteli ve 750 kg'a kadar yük taşıma kapasiteli minibüsleri kullanmak için gereklidir. D1 ehliyeti almak için, en az 18 yaşında olmak, 4 yıllık ilköğretimi tamamlamak ve en az 22 saat teorik ve 12 saat direksiyon eğitimi almak gerekir. D1 ehliyeti ile kullanılabilecek araçlar şunlardır: Minibüsler: 16+1 yolcu kapasiteli ve 750 kg'a kadar yük taşıma kapasiteli minibüsler, D1 ehliyeti ile kullanılabilir. Kamyonetler: En fazla 750 kg yük taşıma kapasiteli kamyonetler, D1 ehliyeti ile kullanılabilir. Taksiler: En fazla 750 kg yük taşıma kapasiteli taksiler, D1 ehliyeti ile kullanılabilir. Turizm araçları: En fazla 750 kg yük taşıma kapasiteli turizm araçları, D1 ehliyeti ile kullanılabilir. D1 ehliyeti ile kullanılamayacak araçlar şunlardır: Otobüsler: 16+1 yolcu kapasitesinden fazla olan otobüsler, D1 ehliyeti ile kullanılamaz. Kamyonlar: 750 kg'dan fazla yük taşıma kapasiteli kamyonlar, D1 ehliyeti ile kullanılamaz. Tır ve kamyon römorkları: D1 ehliyeti ile tır ve kamyon römorkları kullanılamaz. Ağır vasıtalı inşaat ve sanayi araçları: D1 ehliyeti ile ağır vasıtalı inşaat ve sanayi araçları kullanılamaz. D1 ehliyeti ile kullanılabilecek araçların listesi, Türkiye Cumhuriyeti Karayolları Trafik Kanunu'nun 17. maddesinde yer almaktadır.
D1 ehliyet ne kullanabilir?

D1 ehliyeti , 16+1 yolcu kapasiteli ve 750 kg'a kadar yük taşıma kapasiteli minibüsleri kullanmak için gereklidir. D1 ehliyeti almak için, en az 18 yaşında olmak, 4 yıllık ilköğretimi tamamlamak ve en az 22 saat teorik ve 12 saat direksiyon eğitimi almak gerekir.

D1 ehliyeti ile kullanılabilecek araçlar şunlardır:

  • Minibüsler: 16+1 yolcu kapasiteli ve 750 kg'a kadar yük taşıma kapasiteli minibüsler, D1 ehliyeti ile kullanılabilir.
  • Kamyonetler: En fazla 750 kg yük taşıma kapasiteli kamyonetler, D1 ehliyeti ile kullanılabilir.
  • Taksiler: En fazla 750 kg yük taşıma kapasiteli taksiler, D1 ehliyeti ile kullanılabilir.
  • Turizm araçları: En fazla 750 kg yük taşıma kapasiteli turizm araçları, D1 ehliyeti ile kullanılabilir.

D1 ehliyeti ile kullanılamayacak araçlar şunlardır:

  • Otobüsler: 16+1 yolcu kapasitesinden fazla olan otobüsler, D1 ehliyeti ile kullanılamaz.
  • Kamyonlar: 750 kg'dan fazla yük taşıma kapasiteli kamyonlar, D1 ehliyeti ile kullanılamaz.
  • Tır ve kamyon römorkları:  D1 ehliyeti ile tır ve kamyon römorkları kullanılamaz.
  • Ağır vasıtalı inşaat ve sanayi araçları:  D1 ehliyeti ile ağır vasıtalı inşaat ve sanayi araçları kullanılamaz.

D1 ehliyeti ile kullanılabilecek araçların listesi, Türkiye Cumhuriyeti Karayolları Trafik Kanunu'nun 17. maddesinde yer almaktadır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.