,, ,

Salçalı makarna nasıl yapılır en kolay?

Yemek 30.12.2023 - 16:04, Güncelleme: 30.12.2023 - 16:04 9567+ kez okundu.
 

Salçalı makarna nasıl yapılır en kolay?

Salçalı makarna nasıl yapılır en kolay?
Malzemeler: 1 paket makarna 2 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 adet soğan 2 diş sarımsak Tuz Karabiber Yapılışı: Makarnayı haşlamak için geniş bir tencereye bol su ve tuz koyun. Su kaynamaya başlayınca makarnayı ekleyin ve paketin üzerindeki talimatlara göre haşlayın. Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayın. Bir tavaya sıvı yağı koyup ısıtın. Soğanı ve sarımsağı ekleyip kavurun. Soğanlar yumuşayınca salçayı ekleyin ve kavurmaya devam edin. Salçanın kokusu çıkınca haşlanmış makarnayı ekleyin. Makarnayı sosla iyice karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Makarnayı ocaktan alın ve sıcak olarak servis edin. İpuçları: Makarnayı haşlamadan önce bir tencerede bol su kaynatın. Su kaynadıktan sonra makarnayı ekleyin ve paketin üzerindeki talimatlara göre haşlayın. Makarnayı haşlarken içine biraz tuz ekleyin. Bu, makarnanın daha lezzetli olmasını sağlayacaktır. Makarnayı haşlarken içine bir miktar zeytinyağı da ekleyebilirsiniz. Bu, makarnanın birbirine yapışmasını önleyecektir. Salçayı kavururken üzerine bir miktar toz şeker ekleyebilirsiniz. Bu, salçanın daha lezzetli olmasını sağlayacaktır. Makarnayı sosla karıştırdıktan sonra üzerine bir tutam maydanoz serpebilirsiniz. Bu, makarnanın daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.
Salçalı makarna nasıl yapılır en kolay?

Malzemeler:

  • 1 paket makarna
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber

Yapılışı:

  1. Makarnayı haşlamak için geniş bir tencereye bol su ve tuz koyun. Su kaynamaya başlayınca makarnayı ekleyin ve paketin üzerindeki talimatlara göre haşlayın.
  2. Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayın.
  3. Bir tavaya sıvı yağı koyup ısıtın. Soğanı ve sarımsağı ekleyip kavurun.
  4. Soğanlar yumuşayınca salçayı ekleyin ve kavurmaya devam edin.
  5. Salçanın kokusu çıkınca haşlanmış makarnayı ekleyin.
  6. Makarnayı sosla iyice karıştırın.
  7. Tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.
  8. Makarnayı ocaktan alın ve sıcak olarak servis edin.
  9. İpuçları:

  10. Makarnayı haşlamadan önce bir tencerede bol su kaynatın. Su kaynadıktan sonra makarnayı ekleyin ve paketin üzerindeki talimatlara göre haşlayın.
  11. Makarnayı haşlarken içine biraz tuz ekleyin. Bu, makarnanın daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.
  12. Makarnayı haşlarken içine bir miktar zeytinyağı da ekleyebilirsiniz. Bu, makarnanın birbirine yapışmasını önleyecektir.
  13. Salçayı kavururken üzerine bir miktar toz şeker ekleyebilirsiniz. Bu, salçanın daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.
  14. Makarnayı sosla karıştırdıktan sonra üzerine bir tutam maydanoz serpebilirsiniz. Bu, makarnanın daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.