,, ,

Granülosit kan bağışı nedir?

Sağlık 30.12.2023 - 16:02, Güncelleme: 30.12.2023 - 16:02 4277+ kez okundu.
 

Granülosit kan bağışı nedir?

Granülosit kan bağışı nedir?
Granülosit kan bağışı kan bağışçısının kanından granülositlerin ayrıştırılarak hastaya verilmesi işlemidir. Granülositler, beyaz kan hücrelerinin bir türüdür ve vücutta enfeksiyonla savaşmaya yardımcı olur. Granülosit kan bağışı genellikle ciddi bakteriyel veya mantar enfeksiyonu olan hastalarda kullanılır. Bu hastaların bağışıklık sistemi, enfeksiyonla savaşmak için yeterli granülosit üretemeyebilir. Granülosit kan bağışı, bu hastalara enfeksiyonla savaşmalarına yardımcı olabilir ve iyileşme sürecini hızlandırabilir. Granülosit kan bağışı normal kan bağışından farklı bir işlemdir. Granülosit bağışında, bağışçının kanından küçük miktarlarda kan alınır ve santrifüj cihazı kullanılarak granülositler ayrıştırılır. Ayrıştırılan granülositler, hastaya verilir. Granülosit kan bağışı normal kan bağışına göre daha uzun sürer. Granülosit bağışı yaklaşık 3-4 saat sürer. Granülosit kan bağışı için bağışçıların aşağıdaki şartları taşıması gerekir: 18-65 yaş arasında olmak En az 50 kg ağırlığında olmak Son 6 ay içinde kan bağışında bulunmamış olmak Son 12 ay içinde ağır bir ameliyat geçirmiş veya ciddi bir hastalıktan iyileşmemiş olmak Kan basıncının normal sınırlarda olması Kan sayımında herhangi bir anormallik olmaması Granülosit kan bağışı kan bağışı gibi güvenli bir işlemdir. Ancak, bağışçılarda aşağıdaki yan etkiler görülebilir: İğne giriş yerinde ağrı Baş dönmesi Yorgunluk Bulantı Kusma Granülosit kan bağışı yapmak isteyen kişiler, kan bağışı merkezlerini arayarak bilgi alabilirler.
Granülosit kan bağışı nedir?

Granülosit kan bağışı kan bağışçısının kanından granülositlerin ayrıştırılarak hastaya verilmesi işlemidir. Granülositler, beyaz kan hücrelerinin bir türüdür ve vücutta enfeksiyonla savaşmaya yardımcı olur.

Granülosit kan bağışı genellikle ciddi bakteriyel veya mantar enfeksiyonu olan hastalarda kullanılır. Bu hastaların bağışıklık sistemi, enfeksiyonla savaşmak için yeterli granülosit üretemeyebilir. Granülosit kan bağışı, bu hastalara enfeksiyonla savaşmalarına yardımcı olabilir ve iyileşme sürecini hızlandırabilir.

Granülosit kan bağışı normal kan bağışından farklı bir işlemdir. Granülosit bağışında, bağışçının kanından küçük miktarlarda kan alınır ve santrifüj cihazı kullanılarak granülositler ayrıştırılır. Ayrıştırılan granülositler, hastaya verilir.

Granülosit kan bağışı normal kan bağışına göre daha uzun sürer. Granülosit bağışı yaklaşık 3-4 saat sürer.

Granülosit kan bağışı için bağışçıların aşağıdaki şartları taşıması gerekir:

  • 18-65 yaş arasında olmak
  • En az 50 kg ağırlığında olmak
  • Son 6 ay içinde kan bağışında bulunmamış olmak
  • Son 12 ay içinde ağır bir ameliyat geçirmiş veya ciddi bir hastalıktan iyileşmemiş olmak
  • Kan basıncının normal sınırlarda olması
  • Kan sayımında herhangi bir anormallik olmaması

Granülosit kan bağışı kan bağışı gibi güvenli bir işlemdir. Ancak, bağışçılarda aşağıdaki yan etkiler görülebilir:

  • İğne giriş yerinde ağrı
  • Baş dönmesi
  • Yorgunluk
  • Bulantı
  • Kusma

Granülosit kan bağışı yapmak isteyen kişiler, kan bağışı merkezlerini arayarak bilgi alabilirler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.