,, ,

Müfit Karzek “Zeytin Zamanı” sergisi ile Kraft’ta…

Seyahat 14.12.2022 - 10:03, Güncelleme: 14.12.2022 - 10:08 20378+ kez okundu.
 

Müfit Karzek “Zeytin Zamanı” sergisi ile Kraft’ta…

Müfit Karzek “Zeytin Zamanı” sergisi ile Kraft’ta…
Müfit Karzek 2022 yılı sergisi, Bodrum’un genç mekânı Kraft Bodrum’da 15 Aralık günü sanatseverlerle buluşacak.  Karzek çalışmalarında el yapımı pamuk kâğıt üzerine kendi karışımları olan çini mürekkebi kullanıyor. Bu keyifli sergiyi görmek, sanatçının zeytin ağaçlarıyla tanışmak isterseniz yolunuzu sımsıcak mekân Kraft Bodrum’a düşürmelisiniz.  Açılışta Karzek’ten resimlerinde varak kullanma nedenini de öğrenebilirsiniz.   Bodrum ’da yaşayan Müfit Karzek , kendine has tekniğiyle zeytin ağaçlarını çizmeye başlamasını şöyle anlatıyor: “Zeytin ağacının bir yüzü olduğunu düşünüyorum ama uzun zaman benim çizdiğim zeytin ağaçlarının yüzlerinin neresi olduğu kafamda bir soru işaretiydi.  Zeytin ağacının yüzünün güneşe baktığına şahit oldum. Yüzü güneşe dönük ve her daim   güneşi takip ediyor. Yıllarca yaşadığı coğrafyada, güneşi takip ederek -bir Mevlevi gibi-  burulması, dönmesi beni çok etkiledi.  Tabiatta izler var; parmak izlerimiz, salyangoz kabukları, ağaçlar. Hepsinde izler var ve bu izler birer helezon. Bu helezonlar bana Nebula’yı hatırlatıyor. Dünyamız dönüyor, güneş dönüyor, Nebula dönüyor. Bu dönüşü en iyi anlatan zeytin ağacı dedim ve bunu insanlara yorumlamaya başladım…”   Kraft Bistro Cafe, lokal üretimi destekler, ev yapımı lezzetlerini Bodrum kökenli bira ve şarap seçenekleriyle birlikte sunar.  İngilizce “el emeği” kelimesinden esinlenerek adını alan Kraft ’ın bistro menüsünü, kuzinede yanan odun alevi eşliğinde tadabilirsiniz.   Karft Bistro Cafe - Bodrum  Çarşı Mahallesi Sanat Okulu Sokak No: 6  15 Aralık 2022    Kokteyl 16.30
Müfit Karzek “Zeytin Zamanı” sergisi ile Kraft’ta…

Müfit Karzek 2022 yılı sergisi, Bodrum’un genç mekânı Kraft Bodrum’da 15 Aralık günü sanatseverlerle buluşacak. 
Karzek çalışmalarında el yapımı pamuk kâğıt üzerine kendi karışımları olan çini mürekkebi kullanıyor. Bu keyifli sergiyi görmek, sanatçının zeytin ağaçlarıyla tanışmak isterseniz yolunuzu sımsıcak mekân Kraft Bodrum’a düşürmelisiniz. 
Açılışta Karzek’ten resimlerinde varak kullanma nedenini de öğrenebilirsiniz.
 
Bodrum ’da yaşayan Müfit Karzek , kendine has tekniğiyle zeytin ağaçlarını çizmeye başlamasını şöyle anlatıyor:
“Zeytin ağacının bir yüzü olduğunu düşünüyorum ama uzun zaman benim çizdiğim zeytin ağaçlarının yüzlerinin neresi olduğu kafamda bir soru işaretiydi. 
Zeytin ağacının yüzünün güneşe baktığına şahit oldum. Yüzü güneşe dönük ve her daim   güneşi takip ediyor. Yıllarca yaşadığı coğrafyada, güneşi takip ederek -bir Mevlevi gibi-  burulması, dönmesi beni çok etkiledi. 
Tabiatta izler var; parmak izlerimiz, salyangoz kabukları, ağaçlar. Hepsinde izler var ve bu izler birer helezon. Bu helezonlar bana Nebula’yı hatırlatıyor. Dünyamız dönüyor, güneş dönüyor, Nebula dönüyor. Bu dönüşü en iyi anlatan zeytin ağacı dedim ve bunu insanlara yorumlamaya başladım…”
 
Kraft Bistro Cafe, lokal üretimi destekler, ev yapımı lezzetlerini Bodrum kökenli bira ve şarap seçenekleriyle birlikte sunar.  İngilizce “el emeği” kelimesinden esinlenerek adını alan Kraft ’ın bistro menüsünü, kuzinede yanan odun alevi eşliğinde tadabilirsiniz.
 
Karft Bistro Cafe - Bodrum 
Çarşı Mahallesi Sanat Okulu Sokak No: 6 
15 Aralık 2022    Kokteyl 16.30

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.