,, ,

Müfit Karzek Kimdir

Kimdir 14.12.2022 - 10:04, Güncelleme: 14.12.2022 - 10:04 7127+ kez okundu.
 

Müfit Karzek Kimdir

Müfit Karzek Kimdir
Müfit Karzek 1953 yılında Ankara ’da doğan sanatçı sanat hayatına Ankaralı ressam Işıl Özışık ve fotoğraf sanatçısı İbrahim Demirel’le aynı atölyede yetmişli yıllarda başladı. Ardından İstanbul’da kendi stüdyosunu kurarak beş yıl resim, heykel ve seramik üzerine çalıştı. 1979 yılında Bodrum’a yerleşen sanatçı burada özgün sanat hayatının temellerini attı. Aynı zamanda Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi’nde ressamlık, danışmanlık ve INA – Bodrum Araştırma Merkezi’nde arkeoloji ressamlığı üzerine çalıştı. Müfit Karzek Kâğıt üzerine çini mürekkebi tekniğiyle kendi ekolünü yarattı. Müfit Karzek Doğanın en yüksek sembolü olarak nitelediği zeytin ağacı desen çalışmalarının yanı sıra yine kâğıt üzerine akrilik boyayla gerçekleştirdiği “Doğal Ortamın Fantezi Uçları” adını verdiği renkli eserlerini de sergilerde paylaşmaktadır. Sanatçının yurt içinde, Amerika Birleşik Devletleri’nde ve Avrupa’nın çeşitli ülkelerindeki koleksiyonlarda resimleri bulunmaktadır.
Müfit Karzek Kimdir

Müfit Karzek 1953 yılında Ankara ’da doğan sanatçı sanat hayatına Ankaralı ressam Işıl Özışık ve fotoğraf sanatçısı İbrahim Demirel’le aynı atölyede yetmişli yıllarda başladı. Ardından İstanbul’da kendi stüdyosunu kurarak beş yıl resim, heykel ve seramik üzerine çalıştı. 1979 yılında Bodrum’a yerleşen sanatçı burada özgün sanat hayatının temellerini attı. Aynı zamanda Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi’nde ressamlık, danışmanlık ve INA – Bodrum Araştırma Merkezi’nde arkeoloji ressamlığı üzerine çalıştı.

Müfit Karzek Kâğıt üzerine çini mürekkebi tekniğiyle kendi ekolünü yarattı. Müfit Karzek Doğanın en yüksek sembolü olarak nitelediği zeytin ağacı desen çalışmalarının yanı sıra yine kâğıt üzerine akrilik boyayla gerçekleştirdiği “Doğal Ortamın Fantezi Uçları” adını verdiği renkli eserlerini de sergilerde paylaşmaktadır. Sanatçının yurt içinde, Amerika Birleşik Devletleri’nde ve Avrupa’nın çeşitli ülkelerindeki koleksiyonlarda resimleri bulunmaktadır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.