,, ,

Mocha Yapılışı

Yemek 10.06.2023 - 15:19, Güncelleme: 10.06.2023 - 15:19 8497+ kez okundu.
 

Mocha Yapılışı

Mocha Yapılışı
Mocha , kahve ve çikolata karışımından oluşan lezzetli bir içecektir. İşte basit bir mocha yapmak için izleyebileceğiniz adımlar: Malzemeler: 1 su bardağı sıcak kahve 2 yemek kaşığı kakao tozu 2 yemek kaşığı toz şeker (isteğe bağlı) 1 su bardağı süt 1/4 su bardağı krema Çikolata sosu veya rendelenmiş çikolata (süslemek için) Yapılışı: Bir tencerede sıcak kahveyi ısıtın. Eğer evde demlenmiş taze kahveniz yoksa, hazır kahve kullanabilirsiniz. Kahvenin içine kakao tozunu ekleyin. İsteğe bağlı olarak toz şekeri de ekleyebilirsiniz. Şeker kullanmak istemiyorsanız, şekersiz olarak da yapabilirsiniz. Kahve, kakao tozu ve şeker karışımını iyice çırpın, böylece kakao tozu tamamen eriyip karışım homojen hale gelir. Başka bir tencerede sütü ısıtın. Sütü kaynatmadan sadece sıcak olacak şekilde ısıtmaya dikkat edin. Sıcak sütü kahve karışımına ekleyin. İyice karıştırın, böylece süt kahve ve kakao karışımına tamamen entegre olur. Servis yapacağınız kuplara mocha karışımını paylaştırın. Ayrı bir kapta kremayı çırpın, böylece krema biraz kabarık hale gelir. Mocha'nın üzerine çırpılmış krema ekleyin. İsteğe bağlı olarak çikolata sosu veya rendelenmiş çikolata ile süsleyebilirsiniz. Mocha sıcak servis edilebilir, ancak dilerseniz üzerine birkaç buz küpü ekleyerek soğuk mocha yapabilirsiniz. Artık ev yapımı mocha'nızı keyifle içebilirsiniz! Afiyet olsun!
Mocha Yapılışı

Mocha , kahve ve çikolata karışımından oluşan lezzetli bir içecektir. İşte basit bir mocha yapmak için izleyebileceğiniz adımlar:

Malzemeler:

  • 1 su bardağı sıcak kahve
  • 2 yemek kaşığı kakao tozu
  • 2 yemek kaşığı toz şeker (isteğe bağlı)
  • 1 su bardağı süt
  • 1/4 su bardağı krema
  • Çikolata sosu veya rendelenmiş çikolata (süslemek için)

Yapılışı:

  1. Bir tencerede sıcak kahveyi ısıtın. Eğer evde demlenmiş taze kahveniz yoksa, hazır kahve kullanabilirsiniz.

  2. Kahvenin içine kakao tozunu ekleyin. İsteğe bağlı olarak toz şekeri de ekleyebilirsiniz. Şeker kullanmak istemiyorsanız, şekersiz olarak da yapabilirsiniz.

  3. Kahve, kakao tozu ve şeker karışımını iyice çırpın, böylece kakao tozu tamamen eriyip karışım homojen hale gelir.

  4. Başka bir tencerede sütü ısıtın. Sütü kaynatmadan sadece sıcak olacak şekilde ısıtmaya dikkat edin.

  5. Sıcak sütü kahve karışımına ekleyin. İyice karıştırın, böylece süt kahve ve kakao karışımına tamamen entegre olur.

  6. Servis yapacağınız kuplara mocha karışımını paylaştırın.

  7. Ayrı bir kapta kremayı çırpın, böylece krema biraz kabarık hale gelir.

  8. Mocha'nın üzerine çırpılmış krema ekleyin. İsteğe bağlı olarak çikolata sosu veya rendelenmiş çikolata ile süsleyebilirsiniz.

  9. Mocha sıcak servis edilebilir, ancak dilerseniz üzerine birkaç buz küpü ekleyerek soğuk mocha yapabilirsiniz.

Artık ev yapımı mocha'nızı keyifle içebilirsiniz! Afiyet olsun!

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.