,, ,

Karakuş Tümülüsü

Genel Kültür 31.05.2023 - 09:32, Güncelleme: 31.05.2023 - 09:32 3533+ kez okundu.
 

Karakuş Tümülüsü

Karakuş Tümülüsü
Karakuş Tümülüsü , Türkiye'nin Kırşehir ilinde bulunan arkeolojik bir mezar höyüğüdür. Tümülüs , Hitit dönemine tarihlenmektedir ve 13. yüzyıl M.Ö.'ye kadar uzandığı düşünülmektedir. Karakuş Tümülüsü , Kaman ilçesi yakınlarında, Kızılırmak Nehri 'nin batı yakasında yer almaktadır. Karakuş Tümülüsü , yaklaşık 24 metre yüksekliğinde ve 120 metre çapında geniş bir höyüktür. Dışarıdan toprak ve taşlarla kaplı olan höyük, içerisindeki mezar odalarıyla önemli bir arkeolojik değere sahiptir. Tümülüsün içerisinde yapılan kazılar sonucunda çeşitli mezar odaları, tabutlar ve mezar eşyaları ortaya çıkarılmıştır. Karakuş Tümülüsü , Hitit dönemine ait bir kral veya soylunun mezarı olduğu düşünülen bir höyüktür. Mezar odalarının duvarları fresk benzeri resimlerle süslenmiştir ve Hitit dönemi sanatının önemli örneklerini yansıtmaktadır. Mezar odalarında bulunan çeşitli mezar eşyaları arasında bronz ve seramik kaplar, süs eşyaları ve silahlar bulunmaktadır. Karakuş Tümülüsü , arkeologlar ve tarih meraklıları için önemli bir keşif ve incelenmesi gereken bir yapıdır. Bölge, ziyaretçilere Hitit dönemi kültürü ve sanatı hakkında bilgi veren önemli bir arkeolojik alan olarak değerlendirilmektedir.
Karakuş Tümülüsü

Karakuş Tümülüsü , Türkiye'nin Kırşehir ilinde bulunan arkeolojik bir mezar höyüğüdür. Tümülüs , Hitit dönemine tarihlenmektedir ve 13. yüzyıl M.Ö.'ye kadar uzandığı düşünülmektedir. Karakuş Tümülüsü , Kaman ilçesi yakınlarında, Kızılırmak Nehri 'nin batı yakasında yer almaktadır.

Karakuş Tümülüsü , yaklaşık 24 metre yüksekliğinde ve 120 metre çapında geniş bir höyüktür. Dışarıdan toprak ve taşlarla kaplı olan höyük, içerisindeki mezar odalarıyla önemli bir arkeolojik değere sahiptir. Tümülüsün içerisinde yapılan kazılar sonucunda çeşitli mezar odaları, tabutlar ve mezar eşyaları ortaya çıkarılmıştır.

Karakuş Tümülüsü , Hitit dönemine ait bir kral veya soylunun mezarı olduğu düşünülen bir höyüktür. Mezar odalarının duvarları fresk benzeri resimlerle süslenmiştir ve Hitit dönemi sanatının önemli örneklerini yansıtmaktadır. Mezar odalarında bulunan çeşitli mezar eşyaları arasında bronz ve seramik kaplar, süs eşyaları ve silahlar bulunmaktadır.

Karakuş Tümülüsü , arkeologlar ve tarih meraklıları için önemli bir keşif ve incelenmesi gereken bir yapıdır. Bölge, ziyaretçilere Hitit dönemi kültürü ve sanatı hakkında bilgi veren önemli bir arkeolojik alan olarak değerlendirilmektedir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.