,, ,

İş Bankası Kimin?

İş Dünyası 04.01.2024 - 15:34, Güncelleme: 04.01.2024 - 15:34 15818+ kez okundu.
 

İş Bankası Kimin?

İş Bankası Kimin?
İş Bankası 'nın sahiplik yapısı şu şekildedir: Türkiye İş Bankası Mensupları Munzam Sosyal Güvenlik ve Yardımlaşma Sandığı Vakfı (İş Bankası Mensupları Vakfı): Vakfın, İş Bankası çalışanları ve emeklilerinin katkılarıyla oluşturulan bir fonu vardır. Bu fon, İş Bankası'nın %40,12'sine sahiptir. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP): CHP, Atatürk'ün vasiyeti gereği İş Bankası'nın %28,09'una sahiptir. Halka açık pay: İş Bankası'nın %31,79'u halka açıktır. Bu nedenle, İş Bankası'nın sahipliğini şu şekilde özetleyebiliriz: İş Bankası Mensupları Vakfı: %40,12 Cumhuriyet Halk Partisi: %28,09 Halka açık: %31,79 İş Bankası, Türkiye'nin en büyük özel bankası ve en köklü finans kuruluşudur. 1924 yılında Atatürk'ün emriyle kurulmuştur. Banka, kuruluşundan itibaren Türk ekonomisinin gelişimine önemli katkılarda bulunmuştur.
İş Bankası Kimin?

İş Bankası 'nın sahiplik yapısı şu şekildedir:

  • Türkiye İş Bankası Mensupları Munzam Sosyal Güvenlik ve Yardımlaşma Sandığı Vakfı ( İş Bankası Mensupları Vakfı): Vakfın, İş Bankası çalışanları ve emeklilerinin katkılarıyla oluşturulan bir fonu vardır. Bu fon, İş Bankası'nın %40,12'sine sahiptir.
  • Cumhuriyet Halk Partisi (CHP): CHP, Atatürk'ün vasiyeti gereği İş Bankası'nın %28,09'una sahiptir.
  • Halka açık pay: İş Bankası'nın %31,79'u halka açıktır.

Bu nedenle, İş Bankası'nın sahipliğini şu şekilde özetleyebiliriz:

  • İş Bankası Mensupları Vakfı: %40,12
  • Cumhuriyet Halk Partisi: %28,09
  • Halka açık: %31,79

İş Bankası, Türkiye'nin en büyük özel bankası ve en köklü finans kuruluşudur. 1924 yılında Atatürk'ün emriyle kurulmuştur. Banka, kuruluşundan itibaren Türk ekonomisinin gelişimine önemli katkılarda bulunmuştur.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.