,, ,

Ramesseum

Genel Kültür 22.07.2023 - 12:31, Güncelleme: 22.07.2023 - 12:31 4409+ kez okundu.
 

Ramesseum

Ramesseum
Ramesseum   , Mısır'ın Yukarı Mısır 'daki Thebes Nekropolünde bulunan Firavun Ramses II 'nin mezar tapınağıdır. Mısır'daki en büyük ve en etkileyici tapınaklardan biridir ve UNESCO Dünya Mirası Alanıdır. Ramesseum , Ramses II 'nin saltanatının 19. yılından başlayarak yaklaşık 20 yıl süren bir dönemde inşa edildi. Tapınak ve avlulardan oluşan bir komplekstir ve büyük bir hipostil salonu, sütunlu bir avlu ve bir dizi küçük oda içerir. Tapınak, Ramses II'nin askeri zaferlerini ve dini bağlılığını tasvir eden kabartmalarla süslenmiştir. Ramesseum, Yeni Krallık'ın sona ermesinden sonra terk edildi ve sonunda kumla gömüldü. 19. yüzyılda yeniden keşfedildi ve o zamandan beri kazıldı ve restore edildi. Ramesseum, popüler bir turist destinasyonudur ve Mısır'ın en çok ziyaret edilen arkeolojik alanlarından biridir.   Ramesseum , Ramses II' nin gücünü ve zenginliğini sergilemek için inşa edildi. Tapınak, Ramses II'nin askeri zaferlerini ve dini bağlılığını tasvir eden kabartmalarla süslenmiştir. Tapınak, Ramses II'nin mezarını da içermektedir. Ramesseum , Mısır'ın en önemli arkeolojik alanlarından biridir. Tapınak , Mısır'ın eski kültürünü ve dinini yansıtmaktadır. Ramesseum , Mısır'ın en çok ziyaret edilen turist destinasyonlarından biridir.
Ramesseum

Ramesseum   , Mısır'ın Yukarı Mısır 'daki Thebes Nekropolünde bulunan Firavun Ramses II 'nin mezar tapınağıdır. Mısır'daki en büyük ve en etkileyici tapınaklardan biridir ve UNESCO Dünya Mirası Alanıdır.

Ramesseum , Ramses II 'nin saltanatının 19. yılından başlayarak yaklaşık 20 yıl süren bir dönemde inşa edildi. Tapınak ve avlulardan oluşan bir komplekstir ve büyük bir hipostil salonu, sütunlu bir avlu ve bir dizi küçük oda içerir. Tapınak, Ramses II'nin askeri zaferlerini ve dini bağlılığını tasvir eden kabartmalarla süslenmiştir.

Ramesseum, Yeni Krallık'ın sona ermesinden sonra terk edildi ve sonunda kumla gömüldü. 19. yüzyılda yeniden keşfedildi ve o zamandan beri kazıldı ve restore edildi.

Ramesseum, popüler bir turist destinasyonudur ve Mısır'ın en çok ziyaret edilen arkeolojik alanlarından biridir.

 

Ramesseum , Ramses II' nin gücünü ve zenginliğini sergilemek için inşa edildi. Tapınak, Ramses II'nin askeri zaferlerini ve dini bağlılığını tasvir eden kabartmalarla süslenmiştir. Tapınak, Ramses II'nin mezarını da içermektedir.

Ramesseum , Mısır'ın en önemli arkeolojik alanlarından biridir. Tapınak , Mısır'ın eski kültürünü ve dinini yansıtmaktadır. Ramesseum , Mısır'ın en çok ziyaret edilen turist destinasyonlarından biridir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.