,, ,

II. Ramses

Genel Kültür 31.05.2023 - 15:47, Güncelleme: 31.05.2023 - 15:47 3472+ kez okundu.
 

II. Ramses

II. Ramses
II. Ramses , Mısır 'ın Yeni Krallık döneminde hüküm süren önemli bir firavundur. Asıl adı Ramesses II olarak da bilinir. Mısır'ın 19. hanedanlığının üçüncü firavunudur ve Mısır tarihindeki en uzun saltanat süresine sahiptir. Yaklaşık olarak MÖ 1279 ile MÖ 1213 yılları arasında hüküm sürmüştür. II. Ramses, Mısır İmparatorluğu 'nun zirvesinde olduğu dönemde büyük inşaat projeleri gerçekleştirmiş ve askeri seferlere liderlik etmiştir. Karnak Tapınağı kompleksi ve Abu Simbel Tapınakları gibi önemli yapılar II. Ramses döneminde inşa edilmiştir. Ayrıca, Kadeş Muharebesi olarak bilinen ve Hitit İmparatorluğu'yla yapılan büyük bir çatışmaya katılmıştır. II. Ramses, güçlü ve etkileyici bir lider olarak tanınır. Büyük bir imparatorluk inşa etmiş, sanat ve mimari alanında büyük projelere imza atmıştır. Ramses II'nin büstleri ve heykelleri, Mısır'ın sanat ve kültür mirasının önemli bir parçasıdır. II. Ramses, Mısır tarihindeki en tanınmış firavunlardan biri olarak kabul edilir ve Mısır'ın altın çağına damgasını vurmuştur. Onun dönemi, Mısır'ın siyasi ve kültürel açıdan büyük bir güç olduğu bir dönemi simgeler.
II. Ramses

II. Ramses , Mısır 'ın Yeni Krallık döneminde hüküm süren önemli bir firavundur. Asıl adı Ramesses II olarak da bilinir. Mısır'ın 19. hanedanlığının üçüncü firavunudur ve Mısır tarihindeki en uzun saltanat süresine sahiptir. Yaklaşık olarak MÖ 1279 ile MÖ 1213 yılları arasında hüküm sürmüştür.

II. Ramses, Mısır İmparatorluğu 'nun zirvesinde olduğu dönemde büyük inşaat projeleri gerçekleştirmiş ve askeri seferlere liderlik etmiştir. Karnak Tapınağı kompleksi ve Abu Simbel Tapınakları gibi önemli yapılar II. Ramses döneminde inşa edilmiştir. Ayrıca, Kadeş Muharebesi olarak bilinen ve Hitit İmparatorluğu'yla yapılan büyük bir çatışmaya katılmıştır.

II. Ramses, güçlü ve etkileyici bir lider olarak tanınır. Büyük bir imparatorluk inşa etmiş, sanat ve mimari alanında büyük projelere imza atmıştır. Ramses II'nin büstleri ve heykelleri, Mısır'ın sanat ve kültür mirasının önemli bir parçasıdır.

II. Ramses, Mısır tarihindeki en tanınmış firavunlardan biri olarak kabul edilir ve Mısır'ın altın çağına damgasını vurmuştur. Onun dönemi, Mısır'ın siyasi ve kültürel açıdan büyük bir güç olduğu bir dönemi simgeler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.