,, ,

Ergin Ne Demek? TDK Anlamına Göre Ergin Sözlük Anlamı Nedir?

TDK Anlamı 28.09.2023 - 14:45, Güncelleme: 28.09.2023 - 14:45 2415+ kez okundu.
 

Ergin Ne Demek? TDK Anlamına Göre Ergin Sözlük Anlamı Nedir?

Ergin Ne Demek? TDK Anlamına Göre Ergin Sözlük Anlamı Nedir?
TDK 'ya göre ergen kelimesinin anlamları şunlardır: (sıfat) Çocukluktan yetişkinliğe geçiş döneminde bulunan, fiziksel ve psikolojik yönden gelişmekte olan. (isim) Ergenlik döneminde bulunan kimse. Ergin kelimesinin kökeni: Ergin kelimesi, Arapça "erğ" kelimesinden gelmektedir. Erğ kelimesinin anlamı "büyümek, gelişmek"tir. Ergin kelimesinin eş anlamlıları: Gelişkin Yetişkin Olgun Ergin kelimesinin zıt anlamlıları: Çocuk Gelişmemiş Olgunlaşmamış Ergenlik dönemi, çocukluk ile yetişkinlik arasındaki geçiş dönemidir. Bu dönemde, fiziksel ve psikolojik olarak önemli değişiklikler görülür. Fiziksel olarak, ergenler hızlı bir büyüme ve gelişme gösterirler. Psikolojik olarak ise, kimlik arayışı, bağımsızlık kazanma isteği gibi durumlar ortaya çıkar. Ergenlik dönemi, bireyin hayatında önemli bir dönüm noktasıdır. Bu dönemde, birey, çocukluktaki bağımlılığını azaltır ve yetişkinlik rolüne hazırlanır.
Ergin Ne Demek? TDK Anlamına Göre Ergin Sözlük Anlamı Nedir?

TDK 'ya göre ergen kelimesinin anlamları şunlardır:

  • (sıfat) Çocukluktan yetişkinliğe geçiş döneminde bulunan, fiziksel ve psikolojik yönden gelişmekte olan.
  • (isim) Ergenlik döneminde bulunan kimse.

Ergin kelimesinin kökeni:

Ergin kelimesi, Arapça "erğ" kelimesinden gelmektedir. Erğ kelimesinin anlamı "büyümek, gelişmek"tir.

Ergin kelimesinin eş anlamlıları:

  • Gelişkin
  • Yetişkin
  • Olgun

Ergin kelimesinin zıt anlamlıları:

  • Çocuk
  • Gelişmemiş
  • Olgunlaşmamış

Ergenlik dönemi, çocukluk ile yetişkinlik arasındaki geçiş dönemidir. Bu dönemde, fiziksel ve psikolojik olarak önemli değişiklikler görülür. Fiziksel olarak, ergenler hızlı bir büyüme ve gelişme gösterirler. Psikolojik olarak ise, kimlik arayışı, bağımsızlık kazanma isteği gibi durumlar ortaya çıkar.

Ergenlik dönemi, bireyin hayatında önemli bir dönüm noktasıdır. Bu dönemde, birey, çocukluktaki bağımlılığını azaltır ve yetişkinlik rolüne hazırlanır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.