,, ,

Enfiye Ne Demek? TDK Anlamına Göre Enfiye Sözlük Anlamı Nedir?

TDK Anlamı 28.09.2023 - 15:02, Güncelleme: 28.09.2023 - 15:04 2703+ kez okundu.
 

Enfiye Ne Demek? TDK Anlamına Göre Enfiye Sözlük Anlamı Nedir?

Enfiye Ne Demek? TDK Anlamına Göre Enfiye Sözlük Anlamı Nedir?
TDK 'ye göre enfiye, "keyif veren burun otu" anlamına gelir. Enfiye, burundan çekilen tütün tozudur. Enfiye, Osmanlı döneminde yaygın olarak kullanılmış bir keyif maddesidir. Enfiye genellikle tütün, kokudan sorumlu olan bir madde ve lezzet verici maddelerden oluşur. Enfiye, genellikle bir kapsül veya bir çubuk yardımıyla burundan çekilir. Enfiye keyif verici etkilerinin yanı sıra, bazı tıbbi amaçlar için de kullanılmıştır. Örneğin, enfiye, baş ağrısı, soğuk algınlığı ve sinir bozuklukları gibi rahatsızlıkların tedavisinde kullanılmıştır. Enfiye günümüzde daha az yaygın olarak kullanılmaktadır. Ancak, bazı ülkelerde, özellikle Orta Doğu ve Kuzey Afrika'da, enfiye hala yaygın olarak kullanılmaktadır. Enfiye kelimesinin örnek kullanımları: "Enfiye çekmeyi seviyor." "Enfiye satıcısı, enfiye satıyordu." "Enfiye, Osmanlı döneminde yaygın olarak kullanılıyordu." Enfiye kelimesinin kökeni: Enfiye kelimesi, Arapça "enfiye" kelimesinden gelmektedir. "Enfiye" kelimesi, "burun" anlamına gelen "enf" ve "keyif veren" anlamına gelen "iye" kelimelerinden oluşmaktadır.
Enfiye Ne Demek? TDK Anlamına Göre Enfiye Sözlük Anlamı Nedir?

TDK 'ye göre enfiye, "keyif veren burun otu" anlamına gelir. Enfiye, burundan çekilen tütün tozudur. Enfiye, Osmanlı döneminde yaygın olarak kullanılmış bir keyif maddesidir.

Enfiye genellikle tütün, kokudan sorumlu olan bir madde ve lezzet verici maddelerden oluşur. Enfiye, genellikle bir kapsül veya bir çubuk yardımıyla burundan çekilir.

Enfiye keyif verici etkilerinin yanı sıra, bazı tıbbi amaçlar için de kullanılmıştır. Örneğin, enfiye, baş ağrısı, soğuk algınlığı ve sinir bozuklukları gibi rahatsızlıkların tedavisinde kullanılmıştır.

Enfiye günümüzde daha az yaygın olarak kullanılmaktadır. Ancak, bazı ülkelerde, özellikle Orta Doğu ve Kuzey Afrika'da, enfiye hala yaygın olarak kullanılmaktadır.

Enfiye kelimesinin örnek kullanımları:

  • " Enfiye çekmeyi seviyor."
  • " Enfiye satıcısı, enfiye satıyordu."
  • "Enfiye, Osmanlı döneminde yaygın olarak kullanılıyordu."

Enfiye kelimesinin kökeni:

Enfiye kelimesi, Arapça "enfiye" kelimesinden gelmektedir. "Enfiye" kelimesi, "burun" anlamına gelen "enf" ve "keyif veren" anlamına gelen "iye" kelimelerinden oluşmaktadır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.