,, ,

Cappuccino Yapılışı

Yemek 08.06.2023 - 16:09, Güncelleme: 08.06.2023 - 16:11 8414+ kez okundu.
 

Cappuccino Yapılışı

Cappuccino Yapılışı
Cappuccino , espresso ve süt köpüğünün mükemmel bir kombinasyonudur. İşte evde cappuccino yapmanın basit bir tarifi: Malzemeler: 1 shot espresso (veya güçlü kahve) 1/2 su bardağı süt 1-2 tatlı kaşığı şeker (isteğe bağlı) Yapılışı: Espresso makinesi kullanıyorsanız, espresso yapmak için makinenizi çalıştırın ve 1 shot espresso çekin. Alternatif olarak, güçlü bir kahve demleyebilirsiniz. Bir tencereye sütü ekleyin ve orta ateşte ısıtın. Sütü yakmamak için sürekli karıştırın ve köpüklenmesini sağlayın. Süt ılındığında ocaktan alın. Bir sürahi veya süt köpürtücü kullanarak sütü köpürtün. Köpüğü elde etmek için sürahiyi veya köpürtücüyü hızlı bir şekilde aşağı-yukarı hareket ettirin. Köpük, kahvenin üzerine dökülecek kadar yoğun olmalıdır. Bir cappuccino fincanına veya kahve kupasına espresso shotunu dökün. Üzerine süt köpüğünü dikkatlice ekleyin. Köpüğün üzerine sütü de ekleyebilirsiniz. İsteğe bağlı olarak, üzerine şeker veya tarçın serpebilirsiniz. Cappuccino 'nuz hazır! Sıcak ve lezzetli bir cappuccino keyfini çıkarabilirsiniz. Afiyet olsun!
Cappuccino Yapılışı

Cappuccino , espresso ve süt köpüğünün mükemmel bir kombinasyonudur. İşte evde cappuccino yapmanın basit bir tarifi:

Malzemeler:

  • 1 shot espresso (veya güçlü kahve)
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1-2 tatlı kaşığı şeker (isteğe bağlı)

Yapılışı:

  1. Espresso makinesi kullanıyorsanız, espresso yapmak için makinenizi çalıştırın ve 1 shot espresso çekin. Alternatif olarak, güçlü bir kahve demleyebilirsiniz.

  2. Bir tencereye sütü ekleyin ve orta ateşte ısıtın. Sütü yakmamak için sürekli karıştırın ve köpüklenmesini sağlayın. Süt ılındığında ocaktan alın.

  3. Bir sürahi veya süt köpürtücü kullanarak sütü köpürtün. Köpüğü elde etmek için sürahiyi veya köpürtücüyü hızlı bir şekilde aşağı-yukarı hareket ettirin. Köpük, kahvenin üzerine dökülecek kadar yoğun olmalıdır.

  4. Bir cappuccino fincanına veya kahve kupasına espresso shotunu dökün.

  5. Üzerine süt köpüğünü dikkatlice ekleyin. Köpüğün üzerine sütü de ekleyebilirsiniz.

  6. İsteğe bağlı olarak, üzerine şeker veya tarçın serpebilirsiniz.

Cappuccino 'nuz hazır! Sıcak ve lezzetli bir cappuccino keyfini çıkarabilirsiniz. Afiyet olsun!

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.