,, ,

Averaj Ne Demek? TDK’ya Göre Averaj Sözlük Anlamı Nedir?

TDK Anlamı 28.09.2023 - 14:52, Güncelleme: 28.09.2023 - 14:52 2978+ kez okundu.
 

Averaj Ne Demek? TDK’ya Göre Averaj Sözlük Anlamı Nedir?

Averaj Ne Demek? TDK’ya Göre Averaj Sözlük Anlamı Nedir?
TDK 'ya göre averaj kelimesinin anlamları şunlardır: (isim) Ortalama. (isim) Sayı farkı. Averaj kelimesi, Fransızca "average" kelimesinden gelmektedir. Average kelimesinin anlamı "ortalama"dır. Averaj kelimesinin kullanım örnekleri: "Bu sınavda ortalama 70 aldım." "Averajımız 1.80." "Futbol maçında averaj belirleyecek." Averaj kelimesi, genellikle iki sayı arasındaki farkı ifade etmek için kullanılır. Örneğin, bir sınavın ortalaması 70 ise, 70 puandan yüksek alan öğrenciler başarılı sayılır. Futbol maçında averaj, iki takımın attığı goller arasındaki farktır. Averaj kelimesi, aynı zamanda ortalama anlamına da gelir. Örneğin, bir öğrencinin tüm derslerindeki notlarının ortalaması averaj olarak adlandırılır. Averaj kelimesi, genellikle günlük hayatta kullanılır.
Averaj Ne Demek? TDK’ya Göre Averaj Sözlük Anlamı Nedir?

TDK 'ya göre averaj kelimesinin anlamları şunlardır:

  • (isim) Ortalama.
  • (isim) Sayı farkı.

Averaj kelimesi, Fransızca "average" kelimesinden gelmektedir. Average kelimesinin anlamı "ortalama"dır.

Averaj kelimesinin kullanım örnekleri:

  • "Bu sınavda ortalama 70 aldım."
  • "Averajımız 1.80."
  • "Futbol maçında averaj belirleyecek."

Averaj kelimesi, genellikle iki sayı arasındaki farkı ifade etmek için kullanılır. Örneğin, bir sınavın ortalaması 70 ise, 70 puandan yüksek alan öğrenciler başarılı sayılır. Futbol maçında averaj, iki takımın attığı goller arasındaki farktır.

Averaj kelimesi, aynı zamanda ortalama anlamına da gelir. Örneğin, bir öğrencinin tüm derslerindeki notlarının ortalaması averaj olarak adlandırılır.

Averaj kelimesi, genellikle günlük hayatta kullanılır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.