,, ,

Ankara’nın Antik Mekanları / Kral Midas Tümülüs’ü

Genel Kültür 12.05.2022 - 16:13, Güncelleme: 12.05.2022 - 16:13 9659+ kez okundu.
 

Ankara’nın Antik Mekanları / Kral Midas Tümülüs’ü

Ankara’nın Antik Mekanları / Kral Midas Tümülüs’ü
Gordion’da birçok Tümülüs bulunmaktadır. Şuana kadar tespit edilen 118 Tümülüs’ün sadece 30’unda kazı yapılmıştır. Bu Tümülüslerden en büyüğü ise Kral Midas’a ait olanıdır. Kendi kategorisinde Anadolu’nun en büyük 2. Tümülüsüdür. (En büyüğü Lidya Tümülüsü) Tümülüs’ün şuanki boyutları 300 metre çap ve 53 metre yüksekliktir. Fakat Tümülüs’ün orijinal boyutu ise 80 metredir. İnsan müdahalesi ve erezyonlar sonucu 53 metreye düşmüştür. Kral Midas Tümülüs’ünde mezar odasına ulaşmak için 1957 yılında çalışmalar yapılmıştır. 1960 yılında oluşturulan bir tünel ile mezar odası ziyarete açılmıştır. Mezar odasında Kral Midas’ın iskeleti ve birçok tunç ve ahşap tarihi eser bulunmuştur.
Ankara’nın Antik Mekanları / Kral Midas Tümülüs’ü

Gordion’da birçok Tümülüs bulunmaktadır. Şuana kadar tespit edilen 118 Tümülüs’ün sadece 30’unda kazı yapılmıştır. Bu Tümülüslerden en büyüğü ise Kral Midas’a ait olanıdır. Kendi kategorisinde Anadolu’nun en büyük 2. Tümülüsüdür. (En büyüğü Lidya Tümülüsü)

Tümülüs’ün şuanki boyutları 300 metre çap ve 53 metre yüksekliktir. Fakat Tümülüs’ün orijinal boyutu ise 80 metredir. İnsan müdahalesi ve erezyonlar sonucu 53 metreye düşmüştür. Kral Midas Tümülüs’ünde mezar odasına ulaşmak için 1957 yılında çalışmalar yapılmıştır. 1960 yılında oluşturulan bir tünel ile mezar odası ziyarete açılmıştır. Mezar odasında Kral Midas’ın iskeleti ve birçok tunç ve ahşap tarihi eser bulunmuştur.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.