,, ,

Ankara gölbaşı tarihi turistik yerleri? Ankara gölbaşı tarihi yerler?

Seyahat 12.07.2023 - 17:04, Güncelleme: 12.07.2023 - 17:07 19871+ kez okundu.
 

Ankara gölbaşı tarihi turistik yerleri? Ankara gölbaşı tarihi yerler?

Ankara gölbaşı tarihi turistik yerleri? Ankara gölbaşı tarihi yerler?
Ankara ’nın Gölbaşı ilçesi, hem doğal hem de tarihi güzellikleriyle gezilecek yerler açısından zengin bir bölgedir. Gölbaşı’nda gezilecek yerler arasında şunları sayabiliriz: Mogan Gölü : Ankara’nın denizi olarak da bilinen bu göl, muhteşem manzarası, balıkçılık aktiviteleri ve çevresindeki restoran, kafe, otel ve kamp alanlarıyla ziyaretçilerine keyifli bir zaman sunar. Eymir Gölü : Mogan Gölü’nün yanında bulunan bu göl de, doğal güzelliği ve çeşitli su sporları imkanıyla ilgi çeker. Eymir Gölü’nde piknik yapabilir, bisiklet sürebilir, yürüyüş yapabilir veya göl kenarındaki tesislerde dinlenebilirsiniz. Mogan Parkı: Mogan Gölü’nün kuzeyinde yer alan bu park, 200 hektarlık bir alana yayılmıştır. Parkta çocuk oyun alanları, spor sahaları, yürüyüş yolları, piknik alanları ve hayvanat bahçesi bulunur. Parkta ayrıca çeşitli etkinlikler ve konserler de düzenlenir. Müze Evliyagil : İncek Mahallesi’nde bulunan bu müze, bir sergi evi ve sanat müzesi olarak hizmet verir. Müzede dönemsel olarak farklı sanatçıların eserleri sergilenir. Müzede ayrıca film salonu, kütüphane ve bahçe de vardır. Müzeye giriş ücretsizdir. Tulumtaş Mağarası : Gölbaşı’nın 6 km güneyinde yer alan bu mağara, Türkiye’nin en büyük damlataş mağarasıdır. Mağara içinde çeşitli sarkıt, dikit ve sütunlar bulunur. Mağara aynı zamanda bir doğal sit alanıdır. Bezirhane Köyü : Gölbaşı’nın 30 km güneybatısında yer alan bu köy, Bizans döneminden kalma tarihi yapılarıyla dikkat çeker. Köyde Bezirhane Kalesi ve Bezirhane Cami gibi tarihi eserler görülebilir
Ankara gölbaşı tarihi turistik yerleri? Ankara gölbaşı tarihi yerler?

Ankara ’nın Gölbaşı ilçesi, hem doğal hem de tarihi güzellikleriyle gezilecek yerler açısından zengin bir bölgedir. Gölbaşı’nda gezilecek yerler arasında şunları sayabiliriz:

  • Mogan Gölü : Ankara’nın denizi olarak da bilinen bu göl, muhteşem manzarası, balıkçılık aktiviteleri ve çevresindeki restoran, kafe, otel ve kamp alanlarıyla ziyaretçilerine keyifli bir zaman sunar.
  • Eymir Gölü : Mogan Gölü’nün yanında bulunan bu göl de, doğal güzelliği ve çeşitli su sporları imkanıyla ilgi çeker. Eymir Gölü’nde piknik yapabilir, bisiklet sürebilir, yürüyüş yapabilir veya göl kenarındaki tesislerde dinlenebilirsiniz.
  • Mogan Parkı: Mogan Gölü’nün kuzeyinde yer alan bu park, 200 hektarlık bir alana yayılmıştır. Parkta çocuk oyun alanları, spor sahaları, yürüyüş yolları, piknik alanları ve hayvanat bahçesi bulunur. Parkta ayrıca çeşitli etkinlikler ve konserler de düzenlenir.
  • Müze Evliyagil : İncek Mahallesi’nde bulunan bu müze, bir sergi evi ve sanat müzesi olarak hizmet verir. Müzede dönemsel olarak farklı sanatçıların eserleri sergilenir. Müzede ayrıca film salonu, kütüphane ve bahçe de vardır. Müzeye giriş ücretsizdir.
  • Tulumtaş Mağarası : Gölbaşı’nın 6 km güneyinde yer alan bu mağara, Türkiye’nin en büyük damlataş mağarasıdır. Mağara içinde çeşitli sarkıt, dikit ve sütunlar bulunur. Mağara aynı zamanda bir doğal sit alanıdır.
  • Bezirhane Köyü : Gölbaşı’nın 30 km güneybatısında yer alan bu köy, Bizans döneminden kalma tarihi yapılarıyla dikkat çeker. Köyde Bezirhane Kalesi ve Bezirhane Cami gibi tarihi eserler görülebilir
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.