,, ,

Anadolu Grubu Kimin?

İş Dünyası 04.01.2024 - 15:03, Güncelleme: 04.01.2024 - 15:03 15912+ kez okundu.
 

Anadolu Grubu Kimin?

Anadolu Grubu Kimin?
Anadolu Grubu , 1950 yılında Kamil Yazıcı ve İzzet Özilhan tarafından kuruldu. Grubun %68'ine Yazıcılar Holding, %32'sine ise Özilhan Sınai Yatırım sahiptir. Grubun Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Özilhan'ın oğlu Tuncay Özilhan, İcra Başkanı ise Hurşit Zorlu'dur. Anadolu Grubu, Türkiye'nin en büyük holdinglerinden biridir. Gıda, içecek, otomotiv, perakende, turizm, enerji, finans ve iletişim gibi çeşitli sektörlerde faaliyet göstermektedir. Grubun en önemli markalarından bazıları şunlardır: Anadolu Efes (bira) Coca-Cola İçecek (meyve suyu) Migros (perakende) Anadolu Isuzu (otomobil) Anadolu Motor (motosiklet) Anadolu Sigorta (sigorta) Anadolu Hayat Emeklilik (emeklilik) Turkcell (telekomünikasyon) Anadolu Grubu, Türkiye ekonomisine önemli katkılarda bulunmaktadır. Grubun toplam cirosu 2023 yılında 17 milyar doları aşmıştır. Grubun çalışan sayısı ise 100 bini aşkındır. Anadolu Grubu, sosyal sorumluluk projelerine de büyük önem vermektedir. Grubun kurduğu Anadolu Vakfı, eğitim, sağlık, kültür ve sanat alanlarında çeşitli çalışmalar yürütmektedir.
Anadolu Grubu Kimin?

Anadolu Grubu , 1950 yılında Kamil Yazıcı ve İzzet Özilhan tarafından kuruldu. Grubun %68'ine Yazıcılar Holding, %32'sine ise Özilhan Sınai Yatırım sahiptir. Grubun Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Özilhan'ın oğlu Tuncay Özilhan, İcra Başkanı ise Hurşit Zorlu'dur.

Anadolu Grubu, Türkiye'nin en büyük holdinglerinden biridir. Gıda, içecek, otomotiv, perakende, turizm, enerji, finans ve iletişim gibi çeşitli sektörlerde faaliyet göstermektedir. Grubun en önemli markalarından bazıları şunlardır:

  • Anadolu Efes (bira)
  • Coca-Cola İçecek (meyve suyu)
  • Migros (perakende)
  • Anadolu Isuzu (otomobil)
  • Anadolu Motor (motosiklet)
  • Anadolu Sigorta (sigorta)
  • Anadolu Hayat Emeklilik (emeklilik)
  • Turkcell (telekomünikasyon)

Anadolu Grubu, Türkiye ekonomisine önemli katkılarda bulunmaktadır. Grubun toplam cirosu 2023 yılında 17 milyar doları aşmıştır. Grubun çalışan sayısı ise 100 bini aşkındır.

Anadolu Grubu, sosyal sorumluluk projelerine de büyük önem vermektedir. Grubun kurduğu Anadolu Vakfı, eğitim, sağlık, kültür ve sanat alanlarında çeşitli çalışmalar yürütmektedir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.