,, ,

25 İlçenin İl Olma Hayali Var

Gündem 15.06.2023 - 15:05, Güncelleme: 15.06.2023 - 15:05 3225+ kez okundu.
 

25 İlçenin İl Olma Hayali Var

25 İlçenin İl Olma Hayali Var
MHP lideri Devlet Bahçeli ’ nin il sayısının 100’e çıkarılması önerisi sonrası il olmayı bekleyen ilçelerde heyecan arttı. Bahçeli, 19 yeni il ve 27 yeni ilçe kurulmasını önerdi. İl olmak için o ilçenin nüfusunun en az 100 bin ve il merkezine de en az 30 kilometre uzaklıkta olması gerekiyor. İl olma kriterlerine uyan nüfusu kalabalık ilçe ise Antalya ’nın turizm cenneti Alanya… Türkiye’nin güneyindeki Tarsus ve Manavgat ’tan en kuzeyindeki Ünye ’ye, en batısındaki Çorlu, Edremit ve Fethiye’den en doğusundaki Midyat, Yüksekova ve Erciş’e kadar il olma kriterine sahip 25 ilçenin gözü kulağı Ankara’ya çevrildi İşte il olmayı bekleyen 25 ilçe: Polatlı: Ankara Yüksekova: Hakkari Kahta: Adıyaman Midyat: Mardin Siverek: Şanlıurfa Ergani: Diyarbakır Cizre: Şırnak Nazilli: Aydın Edremit: Balıkesir Alanya: Antalya Manavgat: Antalya Lüleburgaz: Kırklareli Bandırma: Balıkesir İskenderun: Hatay İnegöl: Bursa Ünye: Ordu Kozan: Adana Fethiye: Muğla Erciş: Van Tarsus: Mersin Akhisar: Manisa Çorlu: Tekirdağ Ereğli: Konya Elbistan: Kahramanmaraş
25 İlçenin İl Olma Hayali Var

MHP lideri Devlet Bahçeli ’ nin il sayısının 100’e çıkarılması önerisi sonrası il olmayı bekleyen ilçelerde heyecan arttı. Bahçeli, 19 yeni il ve 27 yeni ilçe kurulmasını önerdi. İl olmak için o ilçenin nüfusunun en az 100 bin ve il merkezine de en az 30 kilometre uzaklıkta olması gerekiyor.

İl olma kriterlerine uyan nüfusu kalabalık ilçe ise Antalya ’nın turizm cenneti Alanya… Türkiye’nin güneyindeki Tarsus ve Manavgat ’tan en kuzeyindeki Ünye ’ye, en batısındaki Çorlu, Edremit ve Fethiye’den en doğusundaki Midyat, Yüksekova ve Erciş’e kadar il olma kriterine sahip 25 ilçenin gözü kulağı Ankara’ya çevrildi


İşte il olmayı bekleyen 25 ilçe:

Polatlı: Ankara
Yüksekova: Hakkari
Kahta: Adıyaman
Midyat: Mardin
Siverek: Şanlıurfa
Ergani: Diyarbakır
Cizre: Şırnak
Nazilli: Aydın
Edremit: Balıkesir
Alanya: Antalya
Manavgat: Antalya
Lüleburgaz: Kırklareli
Bandırma: Balıkesir
İskenderun: Hatay
İnegöl: Bursa
Ünye: Ordu
Kozan: Adana
Fethiye: Muğla
Erciş: Van
Tarsus: Mersin
Akhisar: Manisa
Çorlu: Tekirdağ
Ereğli: Konya
Elbistan: Kahramanmaraş

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.