,, ,

Zonguldak Valiliği: Ani sel, su baskını, dolu, yıldırım ve ulaşımda aksamalara dikkat

Gündem 10.08.2023 - 13:47, Güncelleme: 10.08.2023 - 13:47 3735+ kez okundu.
 

Zonguldak Valiliği: Ani sel, su baskını, dolu, yıldırım ve ulaşımda aksamalara dikkat

Zonguldak’ta sağanak yağış alarmı: Valilik vatandaşlara ne yapmaları gerektiğini açıkladı
Zonguldak Valiliği , meteorolojiden gelen son uyarılara göre il genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini bildirdi. Valilik, vatandaşları ani sel, su baskını, dolu, yıldırım ve ulaşımda aksamalara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Valilik tarafından yapılan açıklamada, "Son meteorolojik değerlendirmelere göre bu gece saatlerinden itibaren, yarın öğlen saatlerine kadar ilimizde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklenmektedir. Yağışların yer yer kuvvetli olması ve ani sel, su baskını, dolu, yıldırım ve ulaşımda aksamalara neden olması beklenmektedir. Vatandaşlarımızın dikkatli olmaları ve tedbir almaları önemle rica olunur" denildi. Valilik, ayrıca vatandaşlara şu uyarılarda bulundu: Sağanak yağışların başlaması durumunda, mümkünse dışarıya çıkmayın. Dışarıda bulunmanız gerekiyorsa, yüksek yerlere çıkmayın ve açık alanlarda durmayın. Araç kullanıyorsanız, dikkatli sürün ve ani frenlerden kaçının. Elektrikli cihazlarınızı fişten çekin. Ev ve iş yerlerinizin çatı ve pencerelerini kontrol edin. Su baskını veya sel gibi durumlarda, 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayın.
Zonguldak’ta sağanak yağış alarmı: Valilik vatandaşlara ne yapmaları gerektiğini açıkladı

Zonguldak Valiliği , meteorolojiden gelen son uyarılara göre il genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini bildirdi. Valilik, vatandaşları ani sel, su baskını, dolu, yıldırım ve ulaşımda aksamalara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, "Son meteorolojik değerlendirmelere göre bu gece saatlerinden itibaren, yarın öğlen saatlerine kadar ilimizde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklenmektedir. Yağışların yer yer kuvvetli olması ve ani sel, su baskını, dolu, yıldırım ve ulaşımda aksamalara neden olması beklenmektedir. Vatandaşlarımızın dikkatli olmaları ve tedbir almaları önemle rica olunur" denildi.

Valilik, ayrıca vatandaşlara şu uyarılarda bulundu:

  • Sağanak yağışların başlaması durumunda, mümkünse dışarıya çıkmayın.
  • Dışarıda bulunmanız gerekiyorsa, yüksek yerlere çıkmayın ve açık alanlarda durmayın.
  • Araç kullanıyorsanız, dikkatli sürün ve ani frenlerden kaçının.
  • Elektrikli cihazlarınızı fişten çekin.
  • Ev ve iş yerlerinizin çatı ve pencerelerini kontrol edin.
  • Su baskını veya sel gibi durumlarda, 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayın.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.