,, ,

Zeus Mağarası

Seyahat 17.07.2023 - 13:52, Güncelleme: 17.07.2023 - 13:52 19530+ kez okundu.
 

Zeus Mağarası

Zeus Mağarası, Zeus Mağarası Nerede Nasıl Gidilir
Zeus Mağarası , Aydın ’ın Kuşadası ilçesinde bulunan bir doğal mağaradır. Mağara, adını mitolojide Gök Tanrısı Zeus’tan almıştır. Zeus, kardeşi Poseidon ’un öfkesinden kaçmak için bu mağaraya sığınır, dinlenir ve yıkanırdı. Mağara, aynı zamanda antik çağda İonia Federasyonu’nun 12 şehir devletinin toplantı merkezi olan Panionion Antik Kenti ’nin yakınındadır. Mağara, kaya içerisinde doğal bir gölet görünümündedir. Yaklaşık olarak 60 metre uzunluğunda, 20 metre genişliğinde ve 10 metre derinliğindedir. Ortalama ısı yıl boyunca 5 santigrat derecedir. Mağara suyu, kayalardan sızıntı ile gelmekte ve yavaş bir şekilde değişmektedir. Mağara suyunda canlı bulunmamakta olup, su yavan ve tatsızdır23. Mağara, mitoloji ve tarih açısından çok önemli bir yerdir. Mitolojide güzellik tanrıçası Afrodit’in Zeus Mağarası ’nda yüzerek güzelleştiği söylenir. Başka bir söylenceye göre İsa’nın annesi Meryem Ana, Sisam Adası ’ndan Efes’e yolculuğu esnasında mağaraya uğramış ve mağara suyunda yıkanmıştır. Bu nedenle Zeus Mağarası suyunun kadınların teninde güzelleştirici etkisi olduğuna inanılır. Mağara, ayrıca doğa turizmi için de çok cazip bir yerdir. Mağarayı ziyaret edenler, doğal güzelliği ve efsanevi ortamı ile büyülenirler.
Zeus Mağarası, Zeus Mağarası Nerede Nasıl Gidilir

Zeus Mağarası , Aydın ’ın Kuşadası ilçesinde bulunan bir doğal mağaradır. Mağara, adını mitolojide Gök Tanrısı Zeus’tan almıştır. Zeus, kardeşi Poseidon ’un öfkesinden kaçmak için bu mağaraya sığınır, dinlenir ve yıkanırdı. Mağara, aynı zamanda antik çağda İonia Federasyonu’nun 12 şehir devletinin toplantı merkezi olan Panionion Antik Kenti ’nin yakınındadır.

Mağara, kaya içerisinde doğal bir gölet görünümündedir. Yaklaşık olarak 60 metre uzunluğunda, 20 metre genişliğinde ve 10 metre derinliğindedir. Ortalama ısı yıl boyunca 5 santigrat derecedir. Mağara suyu, kayalardan sızıntı ile gelmekte ve yavaş bir şekilde değişmektedir. Mağara suyunda canlı bulunmamakta olup, su yavan ve tatsızdır23.

Mağara, mitoloji ve tarih açısından çok önemli bir yerdir. Mitolojide güzellik tanrıçası Afrodit’in Zeus Mağarası ’nda yüzerek güzelleştiği söylenir. Başka bir söylenceye göre İsa’nın annesi Meryem Ana, Sisam Adası ’ndan Efes’e yolculuğu esnasında mağaraya uğramış ve mağara suyunda yıkanmıştır. Bu nedenle Zeus Mağarası suyunun kadınların teninde güzelleştirici etkisi olduğuna inanılır. Mağara, ayrıca doğa turizmi için de çok cazip bir yerdir. Mağarayı ziyaret edenler, doğal güzelliği ve efsanevi ortamı ile büyülenirler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.