,, ,

Zaditen Damla Ne İşe Yarar? Zaditen Damla Nasıl Kullanılır?

Sağlık 29.12.2023 - 14:52, Güncelleme: 29.12.2023 - 14:52 10439+ kez okundu.
 

Zaditen Damla Ne İşe Yarar? Zaditen Damla Nasıl Kullanılır?

Zaditen Damla Ne İşe Yarar? Zaditen Damla Nasıl Kullanılır?
Zaditen Damla Ne İşe Yarar? Zaditen damla, alerji semptomlarını tedavi etmek için kullanılan bir antihistamindir. Alerjik konjonktivit (göz kaşıntısı ve kızarıklığı), alerjik rinit (burun tıkanıklığı, akıntı ve kaşıntısı) ve alerjik astımın tedavisinde kullanılır. Zaditen Damla Nasıl Kullanılır? Zaditen damla, günde 2-4 kez, her bir göze bir damla damlatılarak kullanılır. Damla, göz kapağı kapalıyken damlatılmalıdır. Damla damlatıldıktan sonra, göz kapakları birkaç dakika kapatılmalıdır. Zaditen damla, 6 yaş ve üzeri çocuklarda kullanılabilir. Zaditen Damla'nın Yan Etkileri Nelerdir? Zaditen damlanın yaygın görülen yan etkileri şunlardır: Kaşıntı Göz kızarıklığı Göz kuruluğu Konjonktivit Bulantı Kusma Bu yan etkiler genellikle hafiftir ve tedavinin devamında kendiliğinden geçer. Zaditen damlanın ciddi yan etkileri şunlardır: Alerjik reaksiyon (kurdeşen, nefes almada zorluk, yüzde şişlik) Baş dönmesi Uyuşukluk Yorgunluk Bulanık görme Bu yan etkilerden herhangi birini yaşarsanız, hemen doktorunuza danışın. Zaditen Damla'yı Hamilelikte veya Emzirirken Kullanmak Zaditen damlanın hamilelik veya emzirme döneminde kullanımı güvenli midir, bu konuda kesin bir bilgi yoktur. Hamilelik veya emziriyorsanız, Zaditen damla kullanmadan önce doktorunuzla konuşmanız önemlidir. Zaditen Damla'yı Diğer İlaçlarla Birlikte Kullanmak Zaditen damla, bazı ilaçlarla birlikte alındığında etkileşime girebilir. Zaditen damla kullanmadan önce, aldığınız tüm ilaçları doktorunuza veya eczacınıza bildirin
Zaditen Damla Ne İşe Yarar? Zaditen Damla Nasıl Kullanılır?

Zaditen Damla Ne İşe Yarar?

Zaditen damla, alerji semptomlarını tedavi etmek için kullanılan bir antihistamindir. Alerjik konjonktivit (göz kaşıntısı ve kızarıklığı), alerjik rinit (burun tıkanıklığı, akıntı ve kaşıntısı) ve alerjik astımın tedavisinde kullanılır.

Zaditen Damla Nasıl Kullanılır?

Zaditen damla, günde 2-4 kez, her bir göze bir damla damlatılarak kullanılır. Damla, göz kapağı kapalıyken damlatılmalıdır. Damla damlatıldıktan sonra, göz kapakları birkaç dakika kapatılmalıdır.

Zaditen damla, 6 yaş ve üzeri çocuklarda kullanılabilir.

Zaditen Damla'nın Yan Etkileri Nelerdir?

Zaditen damlanın yaygın görülen yan etkileri şunlardır:

  • Kaşıntı
  • Göz kızarıklığı
  • Göz kuruluğu
  • Konjonktivit
  • Bulantı
  • Kusma

Bu yan etkiler genellikle hafiftir ve tedavinin devamında kendiliğinden geçer.

Zaditen damlanın ciddi yan etkileri şunlardır:

  • Alerjik reaksiyon (kurdeşen, nefes almada zorluk, yüzde şişlik)
  • Baş dönmesi
  • Uyuşukluk
  • Yorgunluk
  • Bulanık görme

Bu yan etkilerden herhangi birini yaşarsanız, hemen doktorunuza danışın.

Zaditen Damla'yı Hamilelikte veya Emzirirken Kullanmak

Zaditen damlanın hamilelik veya emzirme döneminde kullanımı güvenli midir, bu konuda kesin bir bilgi yoktur. Hamilelik veya emziriyorsanız, Zaditen damla kullanmadan önce doktorunuzla konuşmanız önemlidir.

Zaditen Damla'yı Diğer İlaçlarla Birlikte Kullanmak

Zaditen damla, bazı ilaçlarla birlikte alındığında etkileşime girebilir. Zaditen damla kullanmadan önce, aldığınız tüm ilaçları doktorunuza veya eczacınıza bildirin

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.