,, ,

Yusufeli Barajı 'nda depolanan su miktarı 1,5 milyar metreküpe ulaştı

Gündem 03.08.2023 - 15:45, Güncelleme: 03.08.2023 - 15:45 3312+ kez okundu.
 

Yusufeli Barajı 'nda depolanan su miktarı 1,5 milyar metreküpe ulaştı

Yusufeli Barajı’nda su seviyesi 188 metreye ulaştı. Bakan Yumaklı, dünyanın 5’inci en yüksek barajının elektrik üretmeye hazırlandığını duyurdu.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı , Yusufeli Barajı 'nda su yüksekliğinin 188 metreye, depolanan su miktarının 1,5 milyar metreküpe ulaştığını belirterek, "Kendi kategorisinde dünyanın 5’inci en yüksek barajı elektrik üretimi için gün sayıyor." ifadesini kullandı. Yumaklı, sosyal medya hesabından, konuya ilişkin bilgi verdi. Mühendisliğin ve emeğin zirveye yükselişinin sürdüğünü vurgulayan Yumaklı, " Yusufeli Barajı ve HES ’te su yüksekliği 188 metreye, depolanan su miktarı 1,5 milyar metreküpe ulaştı. Kendi kategorisinde dünyanın 5’inci en yüksek barajı elektrik üretimi için gün sayıyor. Yüzyılın enerjisi yükleniyor." değerlendirmesinde bulundu.
Yusufeli Barajı’nda su seviyesi 188 metreye ulaştı. Bakan Yumaklı, dünyanın 5’inci en yüksek barajının elektrik üretmeye hazırlandığını duyurdu.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı , Yusufeli Barajı 'nda su yüksekliğinin 188 metreye, depolanan su miktarının 1,5 milyar metreküpe ulaştığını belirterek, "Kendi kategorisinde dünyanın 5’inci en yüksek barajı elektrik üretimi için gün sayıyor." ifadesini kullandı.

Yumaklı, sosyal medya hesabından, konuya ilişkin bilgi verdi.

Mühendisliğin ve emeğin zirveye yükselişinin sürdüğünü vurgulayan Yumaklı, " Yusufeli Barajı ve HES ’te su yüksekliği 188 metreye, depolanan su miktarı 1,5 milyar metreküpe ulaştı. Kendi kategorisinde dünyanın 5’inci en yüksek barajı elektrik üretimi için gün sayıyor. Yüzyılın enerjisi yükleniyor." değerlendirmesinde bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.