,, ,

Yüksek Tansiyon Nasıl Önlenebilir

Sağlık 28.04.2022 - 17:12, Güncelleme: 28.04.2022 - 17:12 8634+ kez okundu.
 

Yüksek Tansiyon Nasıl Önlenebilir

News Findy Haber Ajansının Ulaştığı Kardiyoloji Uzmanı Dr. Rahşan Turan Yüksek Tansiyon Nasıl Önlenebilir Hakkında Bilgiler Paylaştı
Kardiyoloji Uzmanı Uzman Dr. Rahşan Turan Okurlarımıza şu bilgileri paylaştı Yüksek tansiyon saptadığımız hastada önce yapacağımız şey beslenmesini düzenlemektir beslenme açısından uzman diyetisyen eşliğinde yapılabilir yada bizim küçük önerilerimiz olabilir öncelikle tuz kısıtlamayı öneriyoruz normalde günlük beş gram 1 tatlı kaşığı kadar tuz ancak ülkemizde bu on onbeş grama kadar çıkmakta bu nedenle yemekleri pişirirken kesinlikle az tuz kullanmalıyız ve az tuzlu besinleri tüketmeliyiz. Zeytin, Peynir, Turşu, Salata sosları gibi şeyler çok tuz içerdiğinden bunların az tuzlu olanlarını önerip yada kesilmesini önerebiliriz ikinci yapılması gereken bol su tüketmek günlük 2 ikibuçuk litre sadece saf su öneriyoruz. Çay, Meşrubat, Ayran gibi şeyler bu miktara dahil değildir. Düzenli Egzersiz mutlaka öneriyoruz hafif şekilde 3 ila 4 gün egzersiz öneriyoruz yarım saat 45 dakika gibi yada yürüyüş yada yüzme öneriyoruz. Bir diğer husus tansiyon eğer ilaç kullanımını gerektiriyorsa mutlaka ilaç öneriyoruz ilaçlarını düzenli kullanan hasta günde üç kere tansiyonunu ölçmelidir ve kayıt alıp doktoru ile paylaşmalıdır. Ortalama bir hafta içinde verilen ilaçlara olumlu yanıt alınabilir bir hafta sonra hastayı kontrole çağırıyoruz verdiğimiz ilaçtan aldığı faydayla ilgili bilgi alıyoruz eğer ilaçla ilgili yan etkiler olduysa hastanın şikayetleri varsa ilacı değiştirebiliriz yada dozunu azaltabiliriz. O nedenle yüksek tansiyon u olan hastada doktor kontrolü çok önemlidir doktorumuz’un önerdiği şekilde gelmeyi ihmal etmeyelim.
News Findy Haber Ajansının Ulaştığı Kardiyoloji Uzmanı Dr. Rahşan Turan Yüksek Tansiyon Nasıl Önlenebilir Hakkında Bilgiler Paylaştı

Kardiyoloji Uzmanı Uzman Dr. Rahşan Turan Okurlarımıza şu bilgileri paylaştı

Yüksek tansiyon saptadığımız hastada önce yapacağımız şey beslenmesini düzenlemektir beslenme açısından uzman diyetisyen eşliğinde yapılabilir yada bizim küçük önerilerimiz olabilir öncelikle tuz kısıtlamayı öneriyoruz normalde günlük beş gram 1 tatlı kaşığı kadar tuz ancak ülkemizde bu on onbeş grama kadar çıkmakta bu nedenle yemekleri pişirirken kesinlikle az tuz kullanmalıyız ve az tuzlu besinleri tüketmeliyiz.

Zeytin, Peynir, Turşu, Salata sosları gibi şeyler çok tuz içerdiğinden bunların az tuzlu olanlarını önerip yada kesilmesini önerebiliriz ikinci yapılması gereken bol su tüketmek günlük 2 ikibuçuk litre sadece saf su öneriyoruz. Çay, Meşrubat, Ayran gibi şeyler bu miktara dahil değildir. Düzenli Egzersiz mutlaka öneriyoruz hafif şekilde 3 ila 4 gün egzersiz öneriyoruz yarım saat 45 dakika gibi yada yürüyüş yada yüzme öneriyoruz.

Bir diğer husus tansiyon eğer ilaç kullanımını gerektiriyorsa mutlaka ilaç öneriyoruz ilaçlarını düzenli kullanan hasta günde üç kere tansiyonunu ölçmelidir ve kayıt alıp doktoru ile paylaşmalıdır. Ortalama bir hafta içinde verilen ilaçlara olumlu yanıt alınabilir bir hafta sonra hastayı kontrole çağırıyoruz verdiğimiz ilaçtan aldığı faydayla ilgili bilgi alıyoruz eğer ilaçla ilgili yan etkiler olduysa hastanın şikayetleri varsa ilacı değiştirebiliriz yada dozunu azaltabiliriz.

O nedenle yüksek tansiyon u olan hastada doktor kontrolü çok önemlidir doktorumuz’un önerdiği şekilde gelmeyi ihmal etmeyelim.

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.