,, ,

Yüksek Gerilim Hatlarından Neden Şiddetli Sesler Çıkar?

Gündem 03.08.2023 - 16:22, Güncelleme: 03.08.2023 - 16:22 3627+ kez okundu.
 

Yüksek Gerilim Hatlarından Neden Şiddetli Sesler Çıkar?

Yüksek gerilim hatlarından gelen sesler, havanın iyonlaşması sonucu oluşan korona deşarjından kaynaklanır. Bu olay elektrik iletiminde kayıplara neden olur.
Yüksek gerilim hatları ndan çıkan ses, elektrik akımının tel boyunca hareket ederken oluşturduğu titreşimlerden kaynaklanır. Elektrik akımı , tel boyunca hareket ederken, telin manyetik alanını değiştirir. Bu manyetik alan, telin çevresindeki havayı da etkiler ve havada titreşimler oluşturur. Bu titreşimler, ses dalgaları olarak yayılır ve biz onları yüksek gerilim hattından gelen ses olarak duyarız. Yüksek gerilim hatlarından çıkan sesin şiddeti, elektrik akımının şiddetine ve telin kalınlığına bağlıdır. Elektrik akımı ne kadar şiddetli olursa, telde oluşan titreşimler de o kadar şiddetli olur ve ses o kadar yüksek olur. Tel ne kadar kalın olursa, telin manyetik alanı da o kadar güçlü olur ve havada oluşan titreşimler de o kadar şiddetli olur ve ses o kadar yüksek olur. Yüksek gerilim hatlarından çıkan ses, genellikle rahatsız edicidir ve bazı insanlar için uykularını bile engelleyebilir. Bu sesin şiddetini azaltmak için, yüksek gerilim hatları genellikle ses yalıtımlı direkler üzerine kurulur. Bu direkler, sesin havaya yayılmasını engeller ve sesin şiddetini azaltır.
Yüksek gerilim hatlarından gelen sesler, havanın iyonlaşması sonucu oluşan korona deşarjından kaynaklanır. Bu olay elektrik iletiminde kayıplara neden olur.

Yüksek gerilim hatları ndan çıkan ses, elektrik akımının tel boyunca hareket ederken oluşturduğu titreşimlerden kaynaklanır. Elektrik akımı , tel boyunca hareket ederken, telin manyetik alanını değiştirir. Bu manyetik alan, telin çevresindeki havayı da etkiler ve havada titreşimler oluşturur. Bu titreşimler, ses dalgaları olarak yayılır ve biz onları yüksek gerilim hattından gelen ses olarak duyarız.

Yüksek gerilim hatlarından çıkan sesin şiddeti, elektrik akımının şiddetine ve telin kalınlığına bağlıdır. Elektrik akımı ne kadar şiddetli olursa, telde oluşan titreşimler de o kadar şiddetli olur ve ses o kadar yüksek olur. Tel ne kadar kalın olursa, telin manyetik alanı da o kadar güçlü olur ve havada oluşan titreşimler de o kadar şiddetli olur ve ses o kadar yüksek olur.

Yüksek gerilim hatlarından çıkan ses, genellikle rahatsız edicidir ve bazı insanlar için uykularını bile engelleyebilir. Bu sesin şiddetini azaltmak için, yüksek gerilim hatları genellikle ses yalıtımlı direkler üzerine kurulur. Bu direkler, sesin havaya yayılmasını engeller ve sesin şiddetini azaltır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.