,, ,

Yılmaz Gruda'nın vefatı sanat camiasını yasa boğdu

Gündem 26.07.2023 - 08:50, Güncelleme: 26.07.2023 - 10:52 2937+ kez okundu.
 

Yılmaz Gruda'nın vefatı sanat camiasını yasa boğdu

Türk Tiyatrosu'nun Duayen Oyuncusu Yılmaz Gruda Hayatını Kaybetti
Türk tiyatrosu ve sinemasının duayen oyuncusu Yılmaz Gruda , 94 yaşında hayatını kaybetti. Yılmaz Gruda , bir süredir sağlık sorunları yaşıyordu. Yılmaz Gruda , 1930 yılında İstanbul'da doğdu. Liseyi bitirdikten sonra tiyatroya başladı. İlk olarak 1950 yılında Dormen Tiyatrosu'nda sahne aldı. Daha sonra sırasıyla Ulvi Uraz Tiyatrosu, Nisa Serezli-Tolga Kent Tiyatrosu, Devekuşu Kabare Tiyatrosu, Gülriz Sururi-Engin Cezzar Tiyatrosu, Akbank Tiyatrosu ve Kent Oyuncuları gibi tiyatrolarda görev yaptı. Yılmaz Gruda , sinemada da çok sayıda filmde rol aldı. En önemli filmleri arasında "Gülen Gözler", "Tosun Paşa", "Şaban Oğlu Şaban", "Hababam Sınıfı", "Gırgıriye", "Çiçek Abbas", "Kibar Feyzo", "Adile Naşit ile Güldür Güldür Show" ve "Bizimkiler" yer alıyor. Yılmaz Gruda , aynı zamanda şair, oyun yazarı ve tiyatro yönetmeniydi. Yazdığı şiirler ve oyunlar tiyatro sahnelerinde sahnelendi. Yönettiği oyunlar da büyük beğeni topladı. Yılmaz Gruda , Türk tiyatrosuna ve sinemasına çok önemli katkılarda bulunmuş bir sanatçıydı. Sevenleri tarafından çok sevilen ve saygı duyulan bir sanatçıydı. Yılmaz Gruda 'nın vefatı, sanat camiasında büyük üzüntü yarattı. Sanatçının ailesi ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz.
Türk Tiyatrosu'nun Duayen Oyuncusu Yılmaz Gruda Hayatını Kaybetti

Türk tiyatrosu ve sinemasının duayen oyuncusu Yılmaz Gruda , 94 yaşında hayatını kaybetti. Yılmaz Gruda , bir süredir sağlık sorunları yaşıyordu.

Yılmaz Gruda , 1930 yılında İstanbul'da doğdu. Liseyi bitirdikten sonra tiyatroya başladı. İlk olarak 1950 yılında Dormen Tiyatrosu'nda sahne aldı. Daha sonra sırasıyla Ulvi Uraz Tiyatrosu, Nisa Serezli-Tolga Kent Tiyatrosu, Devekuşu Kabare Tiyatrosu, Gülriz Sururi-Engin Cezzar Tiyatrosu, Akbank Tiyatrosu ve Kent Oyuncuları gibi tiyatrolarda görev yaptı.

Yılmaz Gruda , sinemada da çok sayıda filmde rol aldı. En önemli filmleri arasında "Gülen Gözler", "Tosun Paşa", "Şaban Oğlu Şaban", "Hababam Sınıfı", "Gırgıriye", "Çiçek Abbas", "Kibar Feyzo", "Adile Naşit ile Güldür Güldür Show" ve "Bizimkiler" yer alıyor.

Yılmaz Gruda , aynı zamanda şair, oyun yazarı ve tiyatro yönetmeniydi. Yazdığı şiirler ve oyunlar tiyatro sahnelerinde sahnelendi. Yönettiği oyunlar da büyük beğeni topladı.

Yılmaz Gruda , Türk tiyatrosuna ve sinemasına çok önemli katkılarda bulunmuş bir sanatçıydı. Sevenleri tarafından çok sevilen ve saygı duyulan bir sanatçıydı.

Yılmaz Gruda 'nın vefatı, sanat camiasında büyük üzüntü yarattı. Sanatçının ailesi ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.