,, ,

Yeşilçam'ın Efsanesi Türker İnanoğlu Hayatını Kaybetti

Magazin 03.04.2024 - 11:26, Güncelleme: 03.04.2024 - 11:28 7328 kez okundu.
 

Yeşilçam'ın Efsanesi Türker İnanoğlu Hayatını Kaybetti

Türk sinemasının efsanevi ismi Türker İnanoğlu, 88 yaşında hayatını kaybetti. ‘Bay Sinema’ olarak anılan İnanoğlu, sinemamıza büyük katkılar sağladı.
Türk sinemasının efsanevi isimlerinden biri olan Türker İnanoğlu , 88 yaşında hayatını kaybetti. " Bay Sinema " lakaplı İnanoğlu'nun vefatı, Türk sineması camiasında büyük üzüntüye yol açtı. Eşi Gülşen Bubikoğlu ve eski eşi Filiz Akın , sosyal medya hesaplarından yaptıkları duygusal paylaşımlarla İnanoğlu'na veda ettiler. Filiz Akın: "Uzun süredir hastalıklarla uğraşıyordu. Doktorları ve ailesinin bütün gayretine rağmen kurtarılamamış... Hayatında pek çok şeyden de fazla sinemayı seven, gerçekten de son günlerine kadar üreten, önce yönetmen ve yapımcı daha sonra sadece prodüktör olarak devam eden son çınarı, oğlumun babasını kaybettik. Başta eşinin, çocukları Zeynep ve İlker'in, torunlarının ve tüm Sinema camiasının başı sağ olsun, sabırlar diliyorum... “Bay Sinema” maalesef yok artık..." Gülşen Bubikoğlu: "Çok kıymetli eşim Türker İnanoğlu'nu kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Ailemizin, tüm sevenlerinin, hepimizin başı sağ olsun." Türker İnanoğlu , Yeşilçam 'ın en üretken ve vizyoner isimlerinden biri olarak kabul edilir. 150'den fazla filmin yapımcılığını ve yönetmenliğini üstlenen İnanoğlu, Türk sinemasına birçok yıldız kazandırdı. Başarıları: 1950'lerde sinemaya başladı ve kısa sürede aranan bir yönetmen oldu. 1960'larda "Hababam Sınıfı" serisi gibi unutulmaz filmlere imza attı. 1970'lerde ve 1980'lerde Türkiye'nin en prestijli yapım şirketlerinden biri olan Türker İnanoğlu Filmcilik'i kurdu. Yeşilçam'ın altın çağına damgasını vuran birçok filmin yapımcılığını ve yönetmenliğini üstlendi. Türker İnanoğlu'nun vefatı, Türk sineması için büyük bir kayıp olarak değerlendiriliyor. Cenaze: Türker İnanoğlu'nun cenazesi, 4 Nisan 2024 tarihinde Teşvikiye Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedilecek.
Türk sinemasının efsanevi ismi Türker İnanoğlu, 88 yaşında hayatını kaybetti. ‘Bay Sinema’ olarak anılan İnanoğlu, sinemamıza büyük katkılar sağladı.

Türk sinemasının efsanevi isimlerinden biri olan Türker İnanoğlu , 88 yaşında hayatını kaybetti. " Bay Sinema " lakaplı İnanoğlu'nun vefatı, Türk sineması camiasında büyük üzüntüye yol açtı.

Eşi Gülşen Bubikoğlu ve eski eşi Filiz Akın , sosyal medya hesaplarından yaptıkları duygusal paylaşımlarla İnanoğlu'na veda ettiler.

Filiz Akın:

"Uzun süredir hastalıklarla uğraşıyordu. Doktorları ve ailesinin bütün gayretine rağmen kurtarılamamış... Hayatında pek çok şeyden de fazla sinemayı seven, gerçekten de son günlerine kadar üreten, önce yönetmen ve yapımcı daha sonra sadece prodüktör olarak devam eden son çınarı, oğlumun babasını kaybettik. Başta eşinin, çocukları Zeynep ve İlker'in, torunlarının ve tüm Sinema camiasının başı sağ olsun, sabırlar diliyorum... “Bay Sinema” maalesef yok artık..."

Gülşen Bubikoğlu:

"Çok kıymetli eşim Türker İnanoğlu'nu kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Ailemizin, tüm sevenlerinin, hepimizin başı sağ olsun."

Türker İnanoğlu , Yeşilçam 'ın en üretken ve vizyoner isimlerinden biri olarak kabul edilir. 150'den fazla filmin yapımcılığını ve yönetmenliğini üstlenen İnanoğlu, Türk sinemasına birçok yıldız kazandırdı.

Başarıları:

  • 1950'lerde sinemaya başladı ve kısa sürede aranan bir yönetmen oldu.
  • 1960'larda "Hababam Sınıfı" serisi gibi unutulmaz filmlere imza attı.
  • 1970'lerde ve 1980'lerde Türkiye'nin en prestijli yapım şirketlerinden biri olan Türker İnanoğlu Filmcilik'i kurdu.
  • Yeşilçam'ın altın çağına damgasını vuran birçok filmin yapımcılığını ve yönetmenliğini üstlendi.

Türker İnanoğlu'nun vefatı, Türk sineması için büyük bir kayıp olarak değerlendiriliyor.

Cenaze:

Türker İnanoğlu'nun cenazesi, 4 Nisan 2024 tarihinde Teşvikiye Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.